Na dovolenou vyrazil s cílem zapomenout na nepovedený konec sezony.

„Již několik let se zajímám o Svatojakubskou cestu. Její hlavní část vede z Francouzských Pyrenejí až na západní pobřeží Španělska. Jedná se o duchovní cestu, kterou můžete absolvovat pěšky nebo na kole. Jelikož věřím v Boha, tak jsem si vybral tento způsob odpočinku po náročné sezóně," popisuje Stria.

Nejprve letěl do Barcelony, odkud pokračoval vlakem na sever, vystoupil v Logronu a odtud vyrazil pěšky západním směrem k městu Santiago de Compostela.

„Celou cestu jsem absolvoval pěšky, až do rybářské vesničky Muxia," dodal s tím, že putoval 22 dní. Během nich urazil 750 kilometrů.
„Poznal jsem nádherné lidi z celého světa a v sobě mám neskutečné množství zážitků. Díky Bohu za to," říká upřímně.

Po několika týdnech strávených v Děčíně a pomoci při povodních vyrazil se třemi kamarády vyrazil do Kyrgyzstánu.

„Tři týdny v této krásné zemi centrální Asie, která má neskutečně panenskou přírodu, úžasné lidi a bohatou historii jsem procestovali s batohy na zádech. Podařilo se nám dostat do úplné divočiny a užívat si absolutní volnost v přírodě i odlišné kultuře," popisuje. „Chodili jsme po horách u hranic s Čínou a Kazachstánem, kde jsou lidé a jejich hodnoty velice vzdálené našim představám. Bylo to jedním slovem úžasné!"

Ani to mu ale nestačilo. Když se vrátil domů, strávil chvíli s rodinou, načež si koupil letenku do italského města Bari kde procestoval Jižní část Apeninského poloostrova stopem a vlakem.

A jak podle něj vypadá ideálně strávené léto? Tak, jak ho prožil. „Vždy se snažím, abych volný čas strávil co nejaktivněji a trochu si rozšířil obzory," uzavírá s tím, že se rád podívá i na hudební festival nebo jezdí po Česku na kole.