Zápasníci z Lípy vybojovali medaile

Krásná Lípa - Na Velikonočním turnaji v řecko-římském zápase v Krásné Lípě se o víkendu sešlo více než 100 závodníků. Turnaj se konal v tělocvičně Sportovního areálu Českého Švýcarska a sjelo se sem 12 oddílů z celé republiky. I přes neúčast většiny zkušených zápasníků vybojovali převážně nováčci pro Krásnou Lípu pět medailí.

Na Střelnici se setkají akvaristé

Děčín - Na setkání a burzu akvaristů mohou vyrazit zájemci v neděli 25. března na děčínskou Střelnici. Akce proběhne od 10 hodin v areálu společenského domu. Milovníci akvaristiky, kteří by setkání nestihli, nemusí zoufat. Další se bude konat jen o několik týdnů později, v neděli 22. dubna.

Ze života v děčínském útulku.
Obce trápí přemnožené kočky. Děčínský útulek přišel s novým řešením

Krásná Lípa připravuje žádosti o dotace za desítky milionů

Krásná Lípa - Napilno mají úředníci připravující dotace na krásnolipském městském úřadu. Radnice se jich totiž chystá podat hned několik. Nejvyšší náklady budou spojené s vybudováním sběrného dvora technických služeb, na které by dotace měla přispět přibližně 12 miliony. Dohromady tři žádosti za přibližně 4 miliony má připravené do programu ministerstva životního prostředí pro obce v národních parcích. Jde například o výměnu lamp veřejného osvětlení v okrajových částech města za moderní s LED technologií, o úpravu expozice v Domě Českého Švýcarska a opravu městského orientačního systému.

Děčínští zámečníci bodovali na celokrajské soutěži učňů

Děčín - Jedním postupem na celostátní kolo a jedním umístěním těsně pod stupni vítězů skončila krajská postupová soutěž zámečníků pro učně z děčínské Střední školy lodní dopravy a technických řemesel. Ta vyslala do soutěže dva své zástupce. V soutěži o stupně vítězů se ani jeden z nich neztratil. Vojtěch Nebeský postoupil z druhého místa regionálního kola na soutěž celostátní a Martin Husařík obsadil čtvrté místo.

Děčínští zámečníci bodovali na celokrajské soutěži učňů. Na snímku Martin Husařík.Zdroj: archiv školy

Po křížových cestách Šluknovska provede komentovaná prohlídka

Rumburk - Návštěvníci rumburského muzea si budou moci ve čtvrtek 22. března od 17 hodin užít komentovanou prohlídku. Po výstavě Cestami trnové koruny aneb Po stopách Kristova ukřižování na Šluknovsku provede Klára Mágrová z rumburské farnosti.

Lidé pracující v cestovním ruchu prošli školením správy parku

České Švýcarsko - Více než 30 účastnic a účastníků se zúčastnilo školení lidí pracujících v cestovním ruchu. Školení uspořádaly obecně prospěšná společnost České Švýcarsko a správa národního parku. Kromě tradičních akcí pro veřejnost se pracovníci infostředisek seznámili s novinkami pro návštěvníky. Od zpřístupnění Falkenštejnu přes opravy Gabrieliny stezky a cest přes Jetřichovické vyhlídky až po vydání nových publikací, například jarního vydání Zpravodaje České Švýcarsko.

Oslavy 95. výročí Rumburské vzpoury.
Rumburskou vzpouru připomene při jejím stém výročí i Legiovlak

První polovina dubna bude na zámku v Jílovém plná zábavy

Jílové
- Hned tři akce pro veřejnost se uskuteční v první polovině dubna na jílovském zámku. V úterý 3. dubna se od 18 hodin koná ve velkém sále přednáška Český Banát, japonský Zen a Návrat (nejen) k přírodě Ondřeje Landy. V sobotu 7. dubna se uskuteční od 15 hodin jarní taneční odpoledne a neděle 15. dubna bude patřit od 15 hodin zábavnému odpoledni pro děti.

Pašijový betlém bude vystavený až do druhé poloviny května

Rumburk
- Až do 19. května vystavují v rumburské loretě pašijový betlém. Velikonoční betlém znázorňuje biblické vyprávění o utrpení Ježíše Krista. Pašijový betlém je možné si prohlédnout v kapli Panny Marie Lurdské v ambitu lorety od úterý do soboty, v březnu od 9 do 16 hodin, od dubna mezi 10. a 17. hodinou.

Na Velikonoce projdou křížovou cestu za přednesu básní

Jiřetín pod Jedlovou
- Projít si křížovou cestu pod Křížovou horou v Jiřetíně pod Jedlovou si je možné kdykoliv. Na Velký pátek 30. března to ale bude možné za přednesu básní v podání Milana Hrabala a Martina Louky. Během dvanáctého velikonočního výstupu zazní cyklus veršů pojatých jako básnická reflexe na jednotlivá zastavení křížové cesty. Vystoupí také dívčí sbor Komoráček z Jiříkova. Sraz zájemců o výstup je v 15.30 hodin u dolního vstupu na křížovou cestu.

Ilustrační foto
Dejte si pozor na aplikaci, která vás napálí