Silnice a chodníky na sídlišti ve Šluknově se dočkají rekonstrukce

Šluknov – Ze Státního fondu dopravní infrastruktury se podařilo Šluknovu získat dotaci ve výši téměř 3 milionů korun, a to na opravy a rozšíření chodníků vedoucích na sídliště. Zároveň bude opravena příjezdová silnice z ulice 17. listopadu, která je již roky ve špatném stavu. Opravy se rozběhnou koncem srpna a potrvají do listopadu. Finální vrstva asfaltu bude ale pravděpodobně položena až v příštím roce.

Rockové skupiny šlápnou do pedálu pro dobrou věc

Benešov nad Ploučnicí – První zářijový den se místním koupalištěm rozezní rocková hudba pro dobrou věc. Vstupné na akci Šlápnem do pedálu je 80 korun a z výtěžku bude zakoupeno vybavení pro dětské hřiště. Program začíná v 18 hodin a zahrají skupiny Jaksi Taksi nebo Apollo DC.

Další cenný kov vybojovali hasiči z Ústeckého kraje.
FOTO: Hasiči z Ústeckého kraje urvali na Světových hrách stříbro

Lesní divadlo představí komedii Manželství stokrát jinak

Jiřetín pod Jedlovou – Již tuto sobotu od 18 hodin se v Malém lesním divadle ve sportovním areálu v Jiřetíně pod Jedlovou představí divadelní soubor Pryskadlo v komediálním představení Manželství stokrát jinak. Jedná se o humorný pohled na manželství z různých úhlů a časů.

Tradiční nevšední závod se psy se poběží v Jiříkově u rybníka

Jiříkov – Cvičák Aktivní pes Jiříkov tuto sobotu 26. srpna pořádá již 5. ročník běžeckého závodu se psem. Soutěž je rozdělena do pěti kategorií s délkou tratě pro děti 800 metrů a pro dospělé 2,7 kilometru. Závodit se bude o půl desáté u rybníku Mexiko a startovné je pro děti 70 korun, pro dospělé 200 korun.

Děčínská primátorka znovu otevře své dveře k diskuzi

Děčín – Na den otevřených dveří zve po prázdninové pauze děčínská primátorka Marie Blažková. Ten se uskuteční ve dvou termínech – 27. září a 25. října. Na diskuzi s primátorkou je nutné se objednat na telefonním čísle 412 593 303.

Podjezd na Dělnické ulici v Děčíně.
Kvůli plynovodu se uzavírka viaduktu v Děčíně protáhne

Záchranný systém se ukáže dětem v akci u dopravní nehody

Kytlice – V sobotu 26. srpna od půl jedenácté zve obec Kytlice na den s integrovaným záchranným systémem. Na dětském hřišti u hasičárny bude k vidění technika hasičských jednotek z okolí, a to včetně ukázky zásahu u dopravní nehody. Předvede se i dopravní policie a speciální záchranářský autobus.

Opilec si ustlal na chodníku, musel si pak najít jiné místo

Děčín – V uplynulém týdnu řešila děčínská městská policie celkem 191 přestupků, z nichž 49 bylo hlídkami městské policie vyřešeno na místě. Jedním z těchto případů bylo i oznámení obyvatele Kamenické ulice o opilém muži, který vyspával na chodníku. Policisté pak opilce z místa vykázali.

Bezdomovci blokovali vstup do prodejny, lidé se jich báli

Děčín – Krátce po poledni se v sobotu usadili před vchodem do prodejny na Starém Městě v Děčíně tři bezdomovci se psem. Obsluha prodejny přivolala na místo městské strážníky, kteří vyzvali bezdomovce, aby místo opustili, jelikož se zákazníci báli chodit dovnitř prodejny.

Ilustrační foto.
Při noční šarvátce v Děčíně tekla krev

V kostele zazní poutní písně

Velký Šenov – Poslední srpnová neděle, 27. srpna, bude patřit koncertu v kostele sv. Bartoloměje ve Velkém Šenově. Od 17 hodin si zde milovníci hudby budou moci poslechnout poutní písně a díla skladatelů Šluknovska, a to v podání vilémovského chrámového sboru pod vedením Markéty Englerové spolu s rumburským komorním orchestrem.

Jaksi Taksi to rozjedou v Šenově

Velký Šenov – I ve Velkém Šenově se letos budou konat letní slavnosti. V sobotu 26. srpna je na tréninkovém fotbalovém hřišti zahájí ve 14 hodin kouzelník Pavel Dolejška, vystoupí Jaksi Taksi či skupina Semeno. Děti i dospělí se pak mohou těšit na soutěže, program zakončí kapela Toxic People. Dospělí na místě zaplatí 80 korun, děti 30 korun. V neděli se pak koná tradiční fotbalový turnaj.

V České Kamenici nepůjde elektřina

Česká Kamenice – Ke konci měsíce, ve středu 30. srpna, dojde k dočasnému přerušení dodávky elektřiny. Lidem nepůjde proud v ulicích Palackého 102, 535, 541, Pražské 612 a Tovární 541. Odstávka bude přibližně od půl osmé ráno do půl jedné odpoledne.

Ilustrační foto
V korupční aféře figuruje lékař z Rumburku