Reprezentační ples kraje bude příští rok v Děčíně

Děčín – V březnu příštího roku se uskuteční krajský reprezentační ples na děčínské Střelnici. Konat by se měl v sobotu 10. března 2018, bude to již v pořadí patnáctý reprezentační ples kraje. Krajské plesy tradičně dávají svůj výtěžek na dobročinné účely. Ten letošní se konal v kulturním domě Repre v Mostě. „Výtěžek ze vstupného ve výši 201 100 korun byl poskytnut Domovu sociálních služeb Litvínov," řekl vedoucí oddělení mediální komunikace krajského úřadu Zdeněk Rytíř.

Záškoláci mají 200 zameškaných hodin ve škole

Děčín – Dvojice dětí zameškala v posledních měsících 200 hodin ve škole. Až na dva roky za mříže muže zamířit matka dvou dětí, která nedbala na to, aby chodily do školy. A ani se nenamáhala jejich neúčast ve škole omluvit. „Policisté květnové oznámení řeší s ohledem na přečin ohrožování výchovy dítěte," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Lužická nemocnice v Rumburku.
Lužickou nemocnici chce kraj jen za symbolickou cenu

Krásnolipské trio zahraje o víkendu na Vlčí Hoře

Krásná Lípa – Již tuto sobotu 1. července rozezvučí kapli ve Vlčí Hoře koncert Krásnolipského tria. Od 18 hodin zazní J. S. Bach – Koncert pro dvoje housle a klávesy d-moll, J. M. Leclair – Sonatas, dále zazní populární a zábavné přídavky. Mluveným slovem bude provázet Karel Jarolímek. V Krásnolipském triu hraje Zuzana Čermáková a Jaroslav Šťastný na housle a Michal Janiš na klávesy. Koncert je součástí kulturního léta, které připravilo bohatý program na celé léto.

Měl tři zákazy řízení, přesto řídil

Děčín – Měl vysloveny zákazy řízení, a přesto sedl za volant. Čtyřiadvacetiletého řidiče zastavili děčínští strážníci večer. Ukázalo se, že muž má vysloveny dokonce tři zákazy řízení auta. Případ řeší policie. „Zákazy pro něj zřejmě nic neznamenají, a tak se v budoucnu bude potýkat s následky přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová s tím, že tak může jít až na tři roky do vězení.

Prodejní výstava fotografií láká na africkou divočinu

Děčín – Fotografie děčínského fotografa Jana Hrbáčka na téma Africká divočina si budou moci prohlédnout či koupit zájemci o umění. V pátek 14. července od 19 hodin se totiž koná vernisáž prodejní výstavy, a to v umělecké galerii a obchodě výtvarných potřeb Artmaterial v Zámecké ulici v Děčíně.

Samotné kontrolované řícení trvalo méně než 30 sekund. Během dalších dvou hodin probíhalo dočištění a úklid místa prací.
VIDEO: Stačilo třicet vteřin a skála se zřítila

Přívoz v Dolním Žlebu nejezdí, je málo vody

Děčín – Dolnožlebský přívoz, který spojuje nejodlehlejší děčínskou čtvrť s pravým břehem, je stále mimo provoz. Může za to velmi nízký stav hladiny Labe. Podle měřící stanice Českého hydrometeorologického ústavu byl v průběhu středy v Labi v Děčíně méně než metr vody. Průtok pak spadl pod 85 kubíků za vteřinu. V nejbližších dnech by se ale měl přívoz opět rozjet. Meteorologové předpovídají, že by hladina měla stoupnout až nad dva metry. Což je dostačující hloubka pro jízdy přívozu v Dolním Žlebu. Stejně jako pro osobní lodě mezi Děčínem a Hřenskem.

Loreta zve v létě na cestu po stopách andělů

Rumburk – Při hře plné šifer bude možné v červenci poznat neobvyklým způsobem Loretu v Rumburku. „Účastníci se díky zapojení do hry pokusí netradiční formou odhalit tajemství malířské a sochařské výzdoby barokní památky z 18. století," říká Klára Mágrová z rumburské farnosti. Hra navazuje na komentované prohlídky, které se uskuteční 7. července a 11. srpna vždy od 19, 19.30 a 20 hodin. Prohlídky jsou určeny zvídavým dospělým i rodinám s dětmi, jednotlivcům i skupinám.
Na prohlídky je dobré si rezervovat místo na telefonu 604 555 922.

Loreta v Rumburku.Zdroj: Jiří Stejskal

Věž jakubského kostela bude otevřena denně

Česká Kamenice – Kostel svatého Jakuba v České Kamenici včetně vyhlášené vyhlídkové věže bude možné od července navštívit denně vždy v celou hodinu. Kostel bude otevřený od 10 do 16 hodin. Doposud je kostel s charakteristickou věží otevřen pouze po domluvě v informačním centru na náměstí. Vstupné je 40 korun, děti platí polovic. Vzhled goticko-renesančního kostela je dán poslední stavební úpravou v letech 1604 až 1605. V kryté nadzemní chodbě mezi kostelem a kamenickým zámkem lze navštívit expozici o historii města.

Altán u správy národního parku slouží nejen dětem

Krásná Lípa – V zahradě správy národního parku České Švýcarsko otevřeli altán, který je určen pro ekologickou výchovu. Dřevostavba najde různorodé využití zejména v období od jara do podzimu. Poslouží nejen jako suchá základna pro dětské oddíly Junior Ranger v případě nepřízně počasí, ale také při pořádání přednášek, školení či jiných akcí pro veřejnost. Stavba zároveň vytvořila jádro budoucího venkovního ekovýchovného areálu v zahradě, který postupně vzniká. Stavba stála přibližně dva miliony korun a peníze na ni poskytlo ministerstvo životního prostředí.

Běžec z Varnsdorfu běží skrz republiku kvůli plýtvání jídlem.
Běží skrz zemi kvůli plýtvání jídlem, teď dorazil do Brna