Kradl věci u rodinného domu

Děčín - Se zlodějem se musel potýkat majitel rodinného domu v Boleticích. Na pozemek mu totiž vlezl zloděj, který z garáže u domu ukradl plastový barel s motorovým olejem a rybářský prut. Několik drobností ukradl také z odstaveného auta. Majitel ztrátu ohlásil policistům a své věci ohodnotil na tři tisíce korun. Policisté oznámení prověřili a podezřelý pětatřicetiletý muž teď čelí následkům svého chování.

Řídil auto i přes zákaz

Varnsdorf - Neodolal pokušení a měl smůlu. Třiačtyřicetiletého řidiče felicie, jenž měl vysloven až do prosince zákaz řízení, potkala při ranní kontrole dvojice policistů. Zákaz řízení vyšel najevo, když policisté požádali řidiče o předložení dokladů. Před několika dny se stal podobný případ. Jednadvacetiletý mladík v Krásnolipské ulici v Rumburku narazil na policejní hlídku. Tehdy měl také vysloven zákaz řízení. Hrozí mu až tři roky vězení.

Zmizela světla za čtyřicet tisíc

Jiříkov - Nepříjemné překvapení čekalo na majitele volkswagenu z Jiříkova. Ten totiž zjistil, že mu na jeho autě chybí přední světlomety v hodnotě čtyřiceti tisíc korun. Zaskočený majitel se obrátil na policisty. Ti v současnosti případ prověřují. Případy ukradených částí aut se přitom v poslední době množí. Nedávno v Plavební ulici v Děčíně někdo majiteli transporteru ukradl stěrače.

Zabavili padělky značkových kondomů, čepic i bot

Ústecký kraj - Celníci v Hřensku v místní tržnici na prodejních pultech třech stánků našli padělky značky Adidas, NIKE, Jack Wolfskin, Mammut, Universal City Studios LLC a Michael Kors. „Prodejci nabízeli čepice, mikiny, tepláky, bundy, spodní prádlo, kabelky, peněženky, celkem 44 kusů zboží. Hodnota zboží v ceně originálních výrobků by dosáhla 94 400 korun," uvedl Jiří Nejedlý z ústeckého celního úřadu s tím, že zboží skončilo ve skladu celního úřadu. Prodejcům hrozí postih od právního oddělení celního úřadu.

Počet toulajících se zvířat v Krásné Lípě stoupá

Krásná Lípa - Další zvíře bez majitele našli v Krásné Lípě. Jedná se o psa, který se pohyboval v Pivovarské ulici. Starosta Krásné Lípy Jan Kolář přitom nedávno upozornil, že se případy volně potulujících se zvířat v Krásné Lípě množí. Následuje odchyt a nepodaří-li se zjistit majitel, je pes umístěn v útulku. „To vše samozřejmě přináší nemalé náklady, v průměru 35 tisíc ročně. Jen péče v útulku nás stála v minulých čtyřech letech 81 tisíc korun," uvedl Kolář s tím, že odchytů za poslední čtyři roky bylo celkem 112.

České Švýcarsko je i letos přátelské školám a školkám

České Švýcarsko - I v letošním roce nabídne Obecně prospěšná společnost České Švýcarsko školám i školkám více programů o přírodě Českého Švýcarska, terénní exkurze do národního parku a zajímavé badatelské aktivity. Cílem projektu České Švýcarsko přátelské školám je děti zaujmout pro bádání a objevování v přírodě, pro praktickou ochranu přírody a poznávání území, ve kterém žijí. Mezi plánovanými aktivitami jsou setkání s přírodovědci a jejich prací, včetně názorných ukázek, poznávací exkurze do Českosaského Švýcarska, letní pětidenní programy, sázení stromů nebo úklidové akce. Velkou část projektu tvoří také programy o přírodě pořádané přímo ve školkách a školách, během kterých se děti seznamují s typickými druhy živočichů Českého Švýcarska, jejich životem a způsoby ochrany. Projekt končí letos v prosinci.

V Rozběselích budou bez vody

Děčín - K přerušení dodávky pitné vody dojde v neděli 5. března mezi 8. a 18. hodinou v Děčíně - Rozbělesích. Odstávka se bude týkat ulic Papírnická, Převozní, Dělnická 75 a části Ústecké. Zásobování pitnou vodou cisternami bude zajištěno. Informace lze získat na zákaznické lince 601 267 267.

Na děčínskou Střelnici přijede hvězda TV Šlágr Duo Jamaha

Děčín - Dobrá zpráva pro milovníky tradičních lidovek: Oblíbená slovenská kapela a hvězda Šlágru Duo Jamaha přijede po roce za svými fanoušky na děčínskou Střelnici. Vystoupení se koná ve čtvrtek 2. března od 18 hodin. Duo zahraje nejen své největší hity, ale přidá také úplně nové písně. Vstupenky lze objednat na portálu www.vstupenkadecin.cz nebo na telefonním čísle 412 593 111.