Podtolštejnský masopust zve na průvod maškar a obchůzku obcí

Varnsdorfsko – Na společnou obchůzku s průvodem maškar zve Podtolštejnský masopust v neděli 27. února. Sraz průvodu bude v 11 hodin v Dolním Podluží u firmy Rubex, následně pak projde Horním Podlužím, kde se sejde s další částí průvodu u Obecního klubu ve 12 hodin a posledním záchytným bodem bude ve 13 hodin infocentrum na náměstí v Jiřetíně pod Jedlovou. Cíl tří průvodů čeká ve 14 hodin opět v Dolním Podluží, u kostela sv. Kateřiny, kde zájemce čeká masopustní občerstvení a hravá maškaráda.

Vykradl výherní automat, při tom ho navíc poničil

Varnsdorf – Nevyhrál, a tak se zřejmě rozhodl dostat k penězům jinak. Incident s hostem řešili ve zdejším podniku v Kmochově ulici policisté. Při něm vyšlo najevo, že osmatřicetiletý muž ukradl z výherního automatu sedm a půl tisíce korun. Při tom navíc automat poničil, a způsobil tak provozovateli další škodu jeden tisíc korun.

Někdo mu zabil ovce, škoda je deset tisíc korun

Česká Kamenice – Nepříjemný pohled čekal na chovatele ovcí v České Kamenici. Na pastvinách totiž zjistil, že mu někdo zabil pět zvířat. Ovce evidentně uhynuly cizí rukou. Ztráty se pohybují na hranici deseti tisíc korun. Policisté případ řeší jako poškození cizí věci.

Děčínská nemocnice odstaví telefonní ústředny

Děčín – V děčínské nemocnici plánují odstávku telefonní ústředny. Ta se uskuteční v sobotu 25. února mezi 16. a 19. hodinou. Touto dobou nebudou funkční telefonní linky s provolbou 412 705 xxx. Po tuto dobu se nebude možné na pevné linky jednotlivých oddělení dovolat. Po uplynutí doby může docházet ke krátkým výpadkům až do půlnoci. Na dispečink záchranné služby se pacienti dovolají běžně, v žádném případě nedojde k přerušení plynulosti péče.

Benzin i naftu nejlevněji natankujete na Děčínsku

Ústecký kraj – Ceny pohonných hmot v Ústeckém kraji se příliš nemění. Nejvýhodněji šoféři v regionu stále natankují na Děčínsku. Tady nabízejí Natural 95 v průměru za 30,68 Kč/l a naftu za 30,06 Kč/l. V Ústeckém kraji Natural 95 prodávají pumpaři v průměru za 31,04 Kč/l, minulou středu byl průměr 31,01 Kč/l. Litr nafty vyjde na severu Čech aktuálně na 30,34 koruny, před týdnem byla částka 30,30 Kč/l. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje.

Ve Šluknově vystavují unikátní 3D model města

Šluknov - Na Šluknovském zámku vystavují ve vstupní hale trojrozměrný model města, který vznikl v rámci projektu studentů Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Cílem práce studentů bylo navrhnout převážně stavební opatření, která by výrazně zlepšila urbanistickou tvář města a doplnila chybějící služby. Výsledkem je 18 projektů řešících zastavění nevyužitých prostranství, propojení města s krajinou či nápravu stávajících, dle mladých architektů, nevhodně řešených veřejných ploch. Nejhmatatelnějším výsledkem je pak 3D model města o rozměrech 3,5 x 4,5 m.

Někdo ničí lidem auta, škody šplhají téměř do stovky tisíc

Děčín / Varnsdorf - Případy poničených aut na Děčínsku i Varnsdorfsku přibývají. V uplynulém týdnu policisté řešili hned čtyři takové případy. V Děčíně poškození zjistil majitel transporteru, odstaveného v Plavební ulici Děčíně. Tomu někdo ukradl stěrače a utrhl zpětná zrcátka. Oprava bude stát nejméně třicet tisíc korun. Zpětná zrcátka u dvou aut poničili neznámí vandalové také v Liberecké ulici. Ve Varnsdorfu někdo majiteli passatu v Havlíčkově ulici na několika místech poškrábal lak. Škoda dosahuje pětašedesáti tisíc. Nedávno přitom ve Varnsdorfu policisté řešili podobný případ. Někdo tam propíchal pneumatiky u dvou odstavených aut a k tomu poničil plot.

Zloděj vlezl na zahradu a ukradl sekeru a nože

Rybniště - S krádeží svých věcí se musel potýkat majitel zahrádky v Rybništi. Na jeho pozemek pravděpodobně vnikl zloděj, který mu ukradl nože, sekeru a další věci v hodnotě necelých deseti tisíc korun. Oznámil to proto policistům. Ti část věcí našli nedaleko místa činu, přesto se ale případem zabývají.

Z taneční zábavy musel rovnou na policejní stanici

Děčín - Nepříjemné překvapení čekalo při odchodu na hosta sobotní taneční zábavy v jedné z děčínských restaurací. Zjistil totiž, že přišel o osobní věci včetně dokladů, peněz i platební karty. Bundu s věcmi měl volně odloženou a právě při odchodu si všiml, že mu věci chybí. Ztrátu nahlásil děčínským policistům. Věci se doposud nenašly, policisté případ prověřují.