„Při jedné debatě jsme se dozvěděli, že právě KFC odkoupilo část parkoviště u Tesca," řekla Děčínskému deníku zaměstnankyně Tesca, která si nepřála zveřejnit své jméno. Redakce ho ale má k dispozici.

Podle ní ale není jasné, kdy by tu KFC mohlo vzniknout. Další zaměstnanec hypermarketu naopak řekl, že by KFC mělo u Tesca vyrůst již letos na podzim. Tuto informaci ale mluvčí KFC nepotvrdila, ani nevyvrátila.

„KFC se k připravovaným projektům bohužel nevyjadřuje," uvedla pouze mluvčí Tereza Vachová.

Pozemek v areálu parkoviště u Tesca podle informací Deníku skutečně někdo koupil. Dokonce již bylo vydáno stavební povolení na stavbu rychlého občerstvení. Majitelkou je žena ze středních Čech. Je možné, že bude firmě KFC tento pozemek pronajímat.

Pivovar Děčín.
McDonald's? Pivovar má stále zájem

Další variantou je, že na místě vznikne rychlé občerstvení pod jinou značkou. Stravování v restauracích, u stánků či v mobilních zařízeních je totiž oborem podnikání společnosti, ve které nová majitelka pozemku působí. Majitelku se ale redakci nepodařilo kontaktovat.

Dalším významným fastfoodovým řetězcem, který by měl mít pobočku také v Děčíně, je McDonald's. Ten by měl vzniknout v Centru Pivovar. Podle manažerky Pivovaru Moniky Kubíčkové je to ale běh na dlouhou trať.

„Probíhá jednání mezi McDonald's a Centrem Pivovar. Nejsou ještě ukončená, řeší se dopravní obslužnost, která doposud není vyřešená i vzhledem k tomu, že došlo ke změně dopravní obslužnosti v Děčíně na dlouhou dobu. V roce 2017 tu ale ještě McDonald's nebude," uvedla manažerka s tím, že jednání jsou náročná a dlouhodobá vzhledem k přejezdu přes Kozí dráhu, který je jednosměrný.

Požadavkem McDonald's totiž je, aby se přes přejezd dalo jezdit oběma směry, respektive aby se k fastfoodu dostali zákazníci přímo z Pivovarské ulice.

Více než dvě stovky dětí se zúčastnily Olympiády mateřských škol a školních družin v Děčíně.
FOTO: Děti v Děčíně soutěžily v olympijských disciplínách

Právě za přejezdem má vzniknout McDrive, ke kterému lidé mohou zajet autem a budou obslouženi u okénka, aniž by z auta museli vystupovat. Pivovar s ním dokonce počítá od samého začátku stavby obchodního centra.

S obousměrným provozem přes koleje je ale problém. Žádné dopravní řešení, které by umožnilo průjezd oběma směry, totiž dosud nebylo Českými drahami či Správou železniční dopravní cesty schváleno.

Zda bude v Děčíně McDonald's se již řeší téměř od počátku stavby Centra Pivovar v roce 2014. Jednání od té doby probíhají podle vedení Pivovaru intenzivně, žádné vhodné dopravní řešení se ale doposud najít nepodařilo.

Do McDonald's mohou lidé zatím vyrazit do Ústí nad Labem, kde se nachází právě nedaleko pobočky řetězce KFC ve Fóru, na Mírovém náměstí.

V Teplicích pak milovníci fastfoodu najdou McDonald's na Masarykově třídě, KFC pak v Olympii a Galerii. Ve směru na Prahu najdou McDonald's zákazníci jedoucí po dálnici D8 u Siřejovic na Litoměřicku.

Dopravní situace je v Děčíně kvůli řadě uzavírek velmi komplikovaná.
FOTO: Děčín se proměnil v téměř neprůjezdné město