Tentokrát ale nebude mít na podobné aktivity či procházky čas. „Přijedu, odehraju a odjedu. Takže město vidím vždycky většinou při průjezdu z auta," říká Jaroslav Uhlíř.

A na co se mohou jeho fanoušci v Děčíně těšit, co jim zahraje a zazpívá? „Repertoár upravujeme vždy podle toho, jestli je víc dětí nebo dospělých. Děti chtějí většinou písničky z pohádek a dospělí Severní vítr, Holubí dům, ale písničkami z pohádek v podstatě také nepohrdnou," říká Uhlíř s tím, že má rád všechny své písničky.

Nejvíce pyšný je ovšem na ty, které s ním zpívá také publikum, což je v jeho případě většina – písničky Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka, který většinou skládá texty, už totiž dávno zlidověly.

Děčínská zoo.
Den dětí oslaví děčínská zoo s předstihem

V současné době Jaroslav Uhlíř žádnou filmovou hudbu nepřipravuje. Naposledy mohli lidé slyšet jeho hudbu v posledním, v pořadí již šestém díle Básníků – Jak básníci čekají na zázrak.

Děčínské publikum se na Jaroslava Uhlíře může těšit v sobotu v 16.15 hodin. Vstupenka na LABEFEST stojí 190 korun, děti do 150 centimetrů mají vstup zdarma, stejně jako senioři nad 65 let.

Lidé si mohli vstupenky také vysoutěžit od redakce Děčínského deníku. Stačilo správně odpovědět na soutěžní otázku, jakou pohádku na Děčínském Sněžníku natáčel Vojta Dyk, který se na festivalu také představí, a to už v pátek. Správná odpověď zněla: Tři bratři.

Redakce vylosovala tyto výherce, z nichž každý dostal dvě volné vstupenky: Pavel Marek, Lucie Klímová, Kateřina Vokounová, Hana Jetenská, Václav Řehoř, Helena Rázková a Alena Hubená.

Ohňostroj v Děčíně.
Ohňostroj na slavnostech se musí stěhovat, pod zámkem bude koncert Vojty Dyka