Některé přechody byly zrušené kvůli bezpečnosti chodců. Na řadě míst, kudy chodí poměrně dost lidí, totiž výrazně vzrostl kvůli objížďkám provoz.

Jeden přechod byl zrušen mezi muzeem a internátem, další pak u pekařství Sever naproti vlakovému nádraží. Před oba přechody byly dány zábrany, aby tudy lidé nevbíhali do hustého provozu. Zároveň je u nich velká značka upozorňující na zrušení přechodu.

Zbytečně. Jak se v úterý dopoledne přesvědčili redaktoři Děčínského deníku, řada lidí zrušené přechody ignoruje. Obejde zátarasy a snaží se v hustém provozu přejít ulici.

„Lidé samozřejmě nemusí přecházet silnici jen v místech, kde je přechod. Pokud ale obchází takové zábrany, dopouští se přestupku," říká severočeský dopravní odborník Jan Pechout.

Nejvíce lidí se na zrušený přechod u Severu vydá ve chvíli, kdy dorazí autobus některé z nejvytíženějších linek. V tu chvíli tu přechází i několik desítek lidí. U vlakového nádraží přitom mohou lidé přejít bezpečně, stále totiž funguje původní přechod u podzemního východu z nádraží, navíc byl osazen poptávkovými semafory. Stačí zmáčknout tlačítko a naskočí zelená pro přecházení. Jenže z nových semaforů jsou zmatení nejen někteří chodci, kteří tu často přechází na červenou, protože si semaforů nevšimli, ale také řidiči.

„Největší problémy na tomto přechodě dělají řidiči, kteří přibrzdí a ze slušnosti pustí chodce, přestože jim jako řidičům svítí zelená. Tím vytváří nebezpečné situace," upozorňuje ředitel děčínské městské policie Marcel Horák na problémy u tohoto přechodu.

Ostatně to je jeden z důvodů, proč právě u tohoto přechodu především ve špičce stojí strážníci a řidiče popohánějí. Tím dalším je ignorování červené pro chodce.

„Já jsem tu červenou vůbec neviděla, nevšimla jsem si semaforu," vymlouvala se starší chodkyně, když ji strážníci kolem poledne zastavili u přechodu před hlavním vlakovým nádražím.

Problém s přecházením ulice mají také lidé v Tržní ulici. Tady totiž není žádný přechod, přitom tu výrazně stoupla doprava. Například Thomayerovou ulicí projede podle měření Deníku každou hodinu 600 až 700 aut, ve špičce jsou přitom počty vyšší. Z této ulice najíždějí všechna auta včetně autobusů právě do Tržní ulice, navíc se k nim přidávají auta jedoucí Tržní ulicí zprava.

Pětimostí se v Děčíně uzavřelo v neděli v poledne, ve všední dny se ráno a odpoledne tvoří během dopravní špičky obousměrné kolony. Dopravní kolaps se ale nekoná, zdržení se zatím počítá spíše na minuty. Problém zatím je, že jsou řidiči z nového značení často zmatení, ignorují stopky nebo dávají přednost autům v místě, kde mohou najet do svého volného pruhu – a tím brzdí dopravu.

Pětimostí by mělo být kvůli stavbě Vilsnické spojky v Děčíně uzavřené rok a půl. Je možné, že se během této doby budou dopravní opatření měnit.