„Uzavření průjezdu by mělo být od 15. července do 15. srpna. V současné době řešíme technické problémy, zásobování přilehlých výrobních subjektů či ponechání dílčí průjezdnosti," říká mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Jeden ze dvou současných podjezdů pod železniční tratí mezi Prahou a Německem musí ŘSD uzavřít kvůli probíhající stavbě Vilsnické spojky. Dostalo se totiž do fáze stavby, kdy je potřeba postavit některé její části v okolí tohoto podjezdu. Kromě jiného dělníci udělají výkop v celé šířce silnice.

Pro řidiče projíždějící Děčínem to bude znamenat poměrně velkou komplikaci. Pokud se budou chtít vydat na Ústí nad Labem, budou muset přes již dnes přetížený kruhový objezd u mototechny. Druhou možností je využít cesty přes Jílové. Třetí možností pro řidiče bude jet na Ústí či zpět přes Želenice a Chrochvice.

Ovčí můstek v Děčíně je pro dopravu uzavřen, přesto se tu ve všední dny nepracuje.
S mostkem v Pivovarské ulici už brzy začneme, slibuje ŘSD

Uzavření podjezdu se dotkne také cestujících v autobusech městské hromadné dopravy. „Podjezdem na Dělnické ulici jezdí naše linka 37, pro její vedení budeme muset najít po dobu uzavírky náhradní trasu," uvedl náměstek ředitele děčínského dopravního podniku Jiří Kasl.


O plánované uzavírce nevěděl předem ani magistrát. „V pondělí informoval zástupce investora o požadavku ŘSD na uzavření propojky Ústecké na Dělnickou ulici s tím, že budou ještě hledat řešení. Oficiálně město žádnou žádost ani informaci nedostalo," uvedla mluvčí magistrátu Markéta Lakomá s tím, že se situací zabývali na svém úterním jednání děčínští radní.

Již od začátku ledna je uzavřen podjezd pod železniční tratí do Německa na Pětimostí v Podmoklech. Ten je uzavřen, stejně jako bude nyní ten na Dělnické ulici, kvůli výstavbě Vilsnické spojky. Od začátku května je pak uzavřený mostek na Pivovarské ulici, po kterém vede silnice první třídy mezi Libercem a Teplicemi. Zároveň slouží i jako přivaděč k dálnici do Německa.

Zatímco u jiných uzavírek mají lidé z Děčína poměrně dost pochopení, u uzavírky mostku přes Jílovský potok na Pivovarské ulici tomu tak není. Ředitelství silnic a dálnic totiž mostek uzavřelo již na začátku května a od té doby se na něm nepracuje. Pouze se podařilo udělat přeložky vedení elektřiny.

Zpomalovací radar, ilustrační foto.
Na rychlost bude v Děčíně dohlížet pět nových radarů