Nejrizikovější místo je u autobusové zastávky. Lidé se totiž po vystoupení z autobusu hrnou na druhou stranu ulice tak, že přecházejí za autobusem a nejsou tak vidět. Například v úterý ráno musela některá auta zastavit a chodce raději pustit, byť nešli po přechodu.

Ten tu navíc ani nevznikne.

„O dalších změnách zatím neuvažujeme," říká mluvčí města Markéta Lakomá.

Kvůli bezpečnosti chodců, kteří ulici přebíhají často tak, že nevolí nejkratší cestu přes ulici, ale jdou šikmo, platí pro auta třicetikilometrová rychlost.
„Lidé si na to musí zvyknout," říká ředitel strážníků Marcel Horák.

Kromě chodců si musí na nové podmínky na Prokopce zvyknout také řidiči. Na ulici přibylo několik parkovacích míst, na nichž je nutné platit parkovné.

Prokopka totiž spadá do placené zóny, a to i přesto, že přímo na ní zatím není parkovací automat. Ten se tu ale v budoucnu objeví.

„Strážníci v těchto dnech řidičům vysvětlují, že je tu nutné platit parkovné," říká Horák s tím, že tento týden dávají řidičům čas si na to zvyknout. Strážníci také obcházejí místní obchodníky a říkají jim, aby o nutnosti platit na Prokopce parkovné informovali své zákazníky.

„Jedná se nám také o to, aby ulice ožila, aby tu dlouho nikdo nestál, ale zaparkoval, nakoupil a odjel," dodává ředitel strážníků.