Děčín trápí velké dopravní komplikace již od začátku roku. V posledních týdnech se ale – pro mnohé řidiče naprosto nepochopitelně – přidávají další uzavírky.

PĚTIMOSTÍ

Děčínským evergreeenem posledních měsíců je uzavřený podjezd Pětimostí pod hlavním nádražím. Ten je uzavřený kvůli výstavbě Vilsnické spojky a objížďky prochází celými Podmokly. Ve špičkách se na nejkritičtějších místech, jako je kruhový objezd u mototechny, tvoří dlouhé kolony.

Přehled uzavírek v Děčíně.  Zdroj: Foto: Tudyne.cz

DĚLNICKÁ

Tento týden řidiče zarazilo frézování na jedné z objízdných tras za uzavřené Pětimostí. Silničáři se totiž opět pustili do Dělnické ulice, po které vyjíždějí lidé na Ústí nad Labem.

„Jedná se o havárii kabelu nízkého napětí, která by měla být odstraněna do víkendu. Snaží se to udělat vzhledem k dopravní situaci ve městě co nejrychleji," uvedla mluvčí magistrátu Markéta Lakomá.

ÚSTECKÁ

Cesta na Ústí nad Labem nebo od Ústí do Děčína je v posledních týdnech hrou nervů. Po výměně plynovodu totiž začali silničáři s pokládkou nového asfaltu. „Práce potrvají do konce května a jsou rozdělené do tří etap," uvedla Lakomá.

První etapa začíná u křižovatky s ulicí Na Pískách a končí u ulice Obchodní, druhá etapa je pak mezi ulicemi Obchodní a Převozní a poslední etapa od Převozní k Papírnické.

Vojtěch Dyk spolu s B - Side Bandem zahájili letošní děčínské městské slavnosti.
Slavnosti v Děčíně, víkend druhý: Trhy, Mladé Labe či veteráni

MOSTEK PIVOVARSKÁ

Od začátku května měli silničáři pracovat také na mostku na křižovatce ulic Teplická a Pivovarská. Jenže jen měli. Přestože uplynuly téměř dva týdny od uzavření mostku pro auta, nikdo zde nedělá.

„Proč bych se měl rozčilovat, když je to u nás normální. Nejdřív se něco uzavře, pak se čeká, až si toho novináři a lidé všimnou a začnou nadávat, a teprve pak se začne, možná, něco dělat," napsal na facebook Děčínského deníku Martin Bečvář.

DROBNÉ UZAVÍRKY

Dopravu v Děčíně ale komplikují i některé menší uzavírky. V Riegrově ulici pracuje Severočeská vodárenská společnost na opravě kanalizace. Kvůli opravě kanalizace je uzavřena i ulice Čs. legií v Podmoklech. Pozor si musí řidiči dávat také na Novém mostě, kde silničáři opravují sjezdy na Staré Město a Kamenickou ulici.

Jednoduchý přehled všech dopravních omezení včetně dopravních nehod nabízí server Tudy ne. Kromě klasického webového rozhraní je možné jej využívat i v podobě aplikace pro mobilní telefony nebo tablety. Aplikace umí uživatele přesně zaměřit a nalézt problémy v okolí.

Dopravní situace je v Děčíně kvůli řadě uzavírek velmi komplikovaná.Zdroj: Deník / Vanžura Alexandr