Program v zoo zahájila soutěž O nejchutnější masopustní koblihu. „Nejchutnější koblihy letos usmažila paní Danuše Matějková z Kamence, těsně za ní skončil Pavel Dzuba z Děčín a třetí místo si mezi sebou rozdělili Lukáš Radvan z Kámenu a sourozenci Šupkovi z Děčína," prozradila mluvčí zoo Alena Houšková.

O NEJRYCHLEJŠÍHO JEDLÍKA 

Porota se při hodnocení koblih zaměřovala především na chuť, náplň a také celkový vzhled Soutěžilo se ale i v dalších masopustních disciplínách – například O nejhezčí masku nebo O nejrychlejšího koblihového jedlíka.

O veselou náladu nejen v zoo, ale také během masopustního průvodu městem se postarala živá muzika v podání Folklorního souboru Jirkovák, Divadelní společnosti Panoptikum Maxe Fische nebo Divadelního spolku Karel Čapek Děčín.

Zdroj: Deník/Jitka Vepřovská

Do města se masopustní průvod vydal krátce po patnácté hodině a jeho cílem bylo Masarykovo náměstí, kde již od rána probíhaly zabíjačkové hody. Účastníky čekalo po cestě několik zajímavých zastavení, na kterých bylo o zábavu postaráno.

ZPÍVÁNÍ S FLAŠINETEM

„První zastávkou byl Dům dětí a mládeže v Teplické ulici, kde jsme si zazpívali s flašinetem a požádali zástupce radnice o povolení vstupu do města. Za dalším pobavením jsme se zastavili u Hostelu a také v Křížové ulici. Nikde nechyběly dobroty, dobrá nálada a masopustní taškařice," popsala mluvčí.

Akci stejně jako v loňském roce podpořilo Město Děčín a spousta dalších sponzorů a partnerů. Program v zoo si užilo více než šest stovek návštěvníků.

Podívejte se, jak probíhaly další masopustní oslavy v regionu:

Prase přilétlo z radnice. Masopust v Úštěku nalákal tisíce lidí
Horským městem prošly masopustní maškary
Masopustní maškary vozil v Homoli speciální autobus
Královny rozdávaly koláčky, děti k tomu zpívaly písničky