Část zastupitelů ale není s jeho prací spokojena. Zastupitelstvo proto radě města doporučilo jeho odvolání, což předtím vyvolalo bouřlivou debatu, v níž létaly emoce 
a urážky.

Zastánce našel Miloslav Kucer, který je sám zastupitelem, v 1. místostarostovi města Jiřím Pimparovi (ODS). Ten v emotivním vystoupení tvrdě kritizoval koaliční partnery, načež urazil i tu část obyvatel města, kteří si Kucerovo odvolání přejí. Nazval je Rumburskou smečkou.

Návrh trička: Rumburská smečka Zdroj: Archiv Lidé, na něž Pimpara ve svých emotivních projevech útočil, ale záhy ukázali smysl pro recesi. Na internetu se totiž brzy objevila nabídka triček s polepem RS – Rumburská smečka.

„Objednala jsem si hned dvě trička," říká rumburská zastupitelka Anna Zibnerová.

Na dotaz Děčínského deníku, zda hodlá kvůli urážkám na svou funkci rezignovat, či se alespoň omluvit, Pimpara nereagoval. Snažil se ale vysvětlit, proč v něm plály emoce.

„Se zástupci ODS například nikdo z koaličních partnerů předem neprojednal, že budou navrhovat odvolání ředitele příspěvkové organizace, kterou mám já ve své gesci. A to není poprvé," uvedl Jiří Pimpara.

Koalici v Rumburku tvoří od posledních komunálních voleb tři subjekty: ODS, ČSSD a Město lidem. Zatímco ČSSD a Město lidem hlasovaly pro odvolání Kucera, v čemž je podpořil i jeden zastupitel za ANO 2011, naopak Jiří Pimpara byl proti. Stejně tak se mu nelíbilo rozdělení příspěvkové organizace města na dvě: Jedna bude mít pod sebou kulturu, jedna sport, jako tomu bylo v minulosti. Rozdělení začne platit od ledna 2017, nyní jsou na řadě výběrová řízení na ředitele.

„Budu hlasovat pro rozdělení této příspěvkové organizace jen kvůli zachování koalice," řekl na zastupitelstvu ještě před hlasováním Pimpara, který za ODS kandiduje v krajských volbách do zastupitelstva.

Jenže i tak to v koalici veřejně i v zákulisí skřípe. Někteří zastupitelé dokonce mluví o konci koalice. Mluví se o tom, že ČSSD a Město lidem by mohly do koalice přizvat ANO 2011.

Radu města, která má Kucera odvolat, tvoří sedm lidí. Členem je i Jiří Pimpara, který Kucera podle svých slov považuje za schopného manažera. Podle něj město nikoho lepšího na trhu práce nesežene.

Sám Kucer důvody pro své odvolání také nevidí.

„Je to politické rozhodnutí," řekl zastupitelstvu, za což si vysloužil potlesk části svých zaměstnanců, kteří ho přišli podpořit.

Sám Kucer přitom před několika dny zveřejnil analýzu, podle níž restaurace na Střelnici, kterou před několika měsíci začal provozovat, prodělává statisíce korun, což zastupitele naštvalo. Další překvapení na ně čekalo po několika dnech, kdy se objevila analýza jiná, příznivější.

„Najednou se v té analýze začala měnit čísla, pan Kucer ji předělal," říká Bronislava Nedvědová za hnutí Město lidem s tím, že tato analýza nebyla radě města oficiálně předána.

O PROBLÉMECH V RESTAURACI JSME VÍCE PSALI ZDE…

Poté, co jsme o ztrátovosti restaurace poprvé informovali, Miloslav Kucer sám od sebe kontaktoval redakci Děčínského deníku s tím, že chce udělat rozhovor. V den rozhovoru ale nebral mobilní telefon ani neodepsal na sms zprávu. Tím, že špatně komunikuje, je ale Miloslav Kucer v Rumburku známý. Když jeho činnost začala rozebírat Pracovní skupina města, odmítal jí letos na jaře poskytovat informace.

TAKÉ JSME PSLAI: KUCER PROTI SYKÁČKOVI…