Navenek potetovaní drsňáci se zálibou prohánět se na hlučných strojích. Uvnitř lidé s dobrým srdcem, kteří mají zájem pomáhat těm, kteří to potřebují. To jsou motorkáři ze sdružení Rockabilly Riders z Děčína.

Právě díky nim nedávno ožilo bývalé letní kino Bažantnice v Děčíně, kde motorkáři uspořádali charitativní akci na podporu těžce postiženého Jeníčka. Patronem akce byl boxer Lukáš Konečný.

Jeníček, o jehož případu jsme již v Děčínském deníku psali, je po mozkové obrně. 
S postižením bojuje od narození. Neumí chodit, neumí sedět, nedokáže vzít do ruky hračku. Jeho léčba je drahá 
a rodina je proto vděčná za každou pomoc.

Té se Jeníček, jehož osud vzbuzuje silný zájem lidí, dočkal již několikrát – sbírka na jeho podporu proběhla například v Benešově nad Ploučnicí. Tentokrát se koncertovalo v Bažantnici, kde vystoupily především děčínské kapely, ale také kapela herců z Činoheráku v Ústí nad Labem.

„Spolek Rockabilly Riders je trochu jiný motocyklový klub, než jak motocyklové kluby známe. Záleží jim na propagaci motocyklové kultury v lepším světle. Nejsou to jen pokérovaní kluci na hlučných strojích a uzavřená komunita, jde jim hlavně o udržení živé kultury a o to, aby sociální sítě nezničily už tak chatrné sociální vazby," řekl  herec Jiří Maryško a dodal: „Co se týče Honzíka, každý nemá to štěstí lítat s kamarády na mašině, a proto se mu musí pomoct, aby se mu ten nepříznivý osud lépe snášel."

Předání šeku v hodnotě 30 tisíc korun proběhlo v děčínské Zarabandě. Šek si osobně převzala Jeníčkova maminka, která motorkářům na místě také poděkovala.

„Chceme poděkovat opravdovým tvrďákům za srdce, která mají na správném místě. Nečekali jsme, že se vybere tolik peněz, byla to skvělá akce a moc jsem si to užila! Doufáme v malý zázrak, že jednou bude Honzík sám sedět. Děkujeme za penízky, díky kterým má velkou šanci to dokázat," uvedla maminka.

Výtěžek půjde na Jeníčkovu léčbu.

Na pomoc Jeníčkovi probíhá dlouhodobě také sbírka  plastových víček. Ta potrvá až do listopadu. Sběrných míst je na Děčínsku hned několik, například základní škola 
v Markvarticích, víčka je ale možné doručit domů přímo mamince Honzíka do Malé Veleně mezi 8 a 17 hodinou každý den.

Víčka přijímají také některé obecní úřady, a to Obecní úřady Markvartice, Veselé 
a Huntířov, vždy v pondělí 
a středu od 8 do 17 hodin.

Pomoci ale mohou lidé také finančně. Pro Honzíka byl totiž založen speciální bankovní účet u Komerční banky. Číslo konta je: 107-6285870217/0100.