Integrace do krajské dopravy bude mít dopad na cestující především z Jílového a Benešova nad Ploučnicí. Od 1. července totiž přestanou jezdit linky 5 a 6, které doposud provozoval dopravní podnik na vlastní riziko. Cestující v nich ale mohli využívat čipové karty dopravního podniku a cestování tak pro ně v přechodném období bylo lacinější. Benešov i Jílové ale odmítly na provozování těchto linek přispět, dopravní podnik chtěl po obou městech dohromady ročně několik milionů.

Od července ale již cestující díky integraci ušetří. Doposud museli mít, mimo těch využívajících linku 5 a 6, dvě jízdenky. Ať již jednorázové, nebo časové. Což cestování po Děčínsku výrazně prodražovalo. Od začátku prázdnin jim bude stačit pouze jedna.

Pro cestující využívající pouze městskou hromadnou dopravu v Děčíně se tak nic nemění. Stále mohou využívat svou čipovou nebo platební kartu. A to jak k placení jednotlivých jízdenek, tak i jako například měsíční jízdenku. Zároveň budou moci využít i krajskou zelenou čipovou kartu.

Pro cestující kombinující více autobusových dopravců na linkové dopravě jsou pak určené čipové karty Dopravy Ústeckého kraje, případně papírové jízdenky nebo papírové časové kupóny. Krajskými linkovými autobusy, které na Děčínsku provozuje společnost BusLine a na Šluknovsku Autobusy Karlovy Vary, s děčínskými čipovkami nebo platebními kartami cestovat možné nebude ani nadále.

Papírové jízdenky je pak kromě autobusů možné využít také ve vlacích Českých drah nebo v městské hromadné dopravě v Ústí nad Labem.

Integrace do DÚKDěčínský dopravní podnik se plně zapojí do krajské integrované dopravy od 1. července. Pro cestující to přinese jednodušší cestování, bude jim totiž stačit jen jedna jízdenka. 
V autobusech dopravního podniku si tak bude možné koupit jízdenku například do Mostu nebo na Šluknovsko. Opačně pak bude možné s jízdenkou například z Mostu do Děčína jezdit i městskými autobusy.