Fascinující výstava Dino Expo, která cestuje po světě a jež si nyní udělala zastávku také v České republice, a o tomto víkendu v Děčíně, láká na nezapomenutelný zážitek ze světa vyhynulých zvířat. Interaktivní dinosaury, kteří vypadají, chovají se a řvou jako by skutečně žili, obklopuje i realistická příroda s pravěkými rostlinami, přírodními křovinami i keři či vodopády.

„Návštěvníci se mohou těšit na třicet exponátů, z nichž jsou některé i pohyblivé. Každou hodinu se navíc jeden z nich mezi diváky proběhne," říká jednatel společnosti Christoph Fantasia.

Cestovatelé vyrazili na dvouměsíční Big Trip.
FOTO, VIDEO: Svatební cesta: Big Trip se vydali na Balkán

Velkolepá podívaná nabídne tyranosaura, velociraptora, triceratopse, pteranodona či apatosaura a další prehistorická monstra. Děti s váhou do padesáti kil si užijí i netradiční jízdu na dinosaurech.

Výstava láká všechny věkové skupiny – každý si zde přijde na své. Na programu jsou hry pro děti, pro dospělé pak například promítání dokumentu, kde se mohou seznámit s životním cyklem dinosaura. Všichni si odsud mohou odnést i různé hračky a suvenýry.

Akce se koná v sobotu 17. a v neděli 18. června na děčínském zimním stadionu mezi 10. a 18. hodinou. Cena vstupenky je 150 korun.

Dino Expo návštěvníci v Ústeckém kraji mohli vidět už v předchozích dnech a týdnech. Putovní výstava dinosaurů se konala například v Ústí nad Labem, Chomutově nebo Mostě.

Ve Varnsdorfu zazpívá například Kamil Střihavka.
No Name, mušketýři nebo živý medvěd. Na slavnostech ve výběžku se nudit nebudete