Na kachny měli házet kameny chlapci ve věku sedmi až deseti let. Na případ upozornil v rumburské facebookové skupině Tomáš Honsů.

„Informoval jsem rodiče dětí, ať si to s nimi vyřídí," řekl Deníku Tomáš Honsů, který se k případu nechtěl více vyjadřovat. Útok na kachny nikam nehlásil s tím, že si příroda sama poradí. Fotku mrtvé kachny také zveřejnil na facebooku, což mezi lidmi vyvolalo vlnu vášní. Pod příspěvkem se hned objevily desítky komentářů.

Řada diskutujících si myslí, že na vině jsou hlavně rodiče dětí. „Rodiče by měli chodit kanálama za takovou výchovu," napsal do diskuze David Eichler.

Miniatura Lorety Rumburk.
Dva tisíce hodin práce. A ze dřeva vyřezaná Loreta je na světě

Někteří si ale myslí, že stačí, aby dítě ovlivnili jeho vrstevníci nebo dnešní doba. „V TV hory mrtvol. Ve hrách hory mrtvol. Mládeži otrnulo a jsou bez empatie," myslí si Pavel Burda.

Jiní přidávají i názor, že to může být povahou. „Vždycky je to i o člověku. Znám lidi, kteří měli velmi přísné rodiče a stejně skončili špatně. Navíc, kdo seje vítr, sklízí bouři," napsal Jan Drda.

Případy týrání zvířat poslední dobou hýbou Děčínskem poměrně často. Naposledy řešil děčínský útulek případ smečky psů zachráněné z takzvané množírny.

Psi žili v klecích ve vlastních výkalech, měli otevřené rány, nádory i přerostlé drápy a srst. Dopadlo to ale dobře – zvířata podstoupila léčbu a už mají nové domovy.

Ilustrační foto.
Veterináři: Nekupujte psa přes inzerát, může být z množírny