Během odstávky bude v plaveckém areálu probíhat pravidelná údržba. A tu nelze podle jejího vedení provádět za plného provozu. Mimo provoz bude také wellness centrum aquaparku. Naopak venkovní areál zůstane pro návštěvníky otevřený i během odstávky.

Jedno omezení platí ale už v tomto týdnu a týká se venkovní části. Až do soboty tu totiž probíhá soustředění plavců, z tohoto důvodu jsou obsazeny čtyři dráhy ve venkovním padesátimetrovém bazénu, a to vždy od 9.00 do 11.00 hodin a odpoledne pak od 16.30 do 18.00 hodin.

Děčínský aquapark je každý rok pravidelně nejnavštěvovanější děčínskou atrakcí. Letos se mu podařilo získat již více než tři tisíce předplatitelů, kteří díky tomu ušetří na vstupném. Předplatné se vyplatí především lidem chodícím do aquaparku pravidelně. Mají totiž čipové hodinky, které jim, když mají dostatečný kredit, umožní do areálu vstup rovnou. A také ušetří.

„Je skvělé, že více než tři tisíce lidí pochopilo výhodu abonentů," pochvaluje si ředitel Děčínské sportovní Igor Bayer s tím, že vstupné pro předplatitele se díky slevám prakticky nezměnilo, zatímco jednorázoví návštěvníci platí během léta 
v aquaparku vyšší vstupné. Dospělý člověk za denní vstupné platí v letní sezoně 80 korun, což se letos stalo terčem kritiky některých návštěvníků. Těch ale přišlo letos do plavečáku méně než loni v létě; na vině je podle Bayera počasí. Loňská tropická vlna veder se totiž neopakuje.

Děčínský aquapark čelí v posledních letech kritice za některé služby, třeba za nedostatek stánků s občerstvením, před nimiž se pak tvoří fronty, či za to, že v létě občas nefungovaly některé vodní atrakce.

„V minulých dnech navštívila moje maminka s mým synem několikrát koupaliště, a dvakrát nebylo k dispozici dětské brouzdaliště, a nefungovaly ani atrakce – vodopád a bublinky – ve venkovním bazénu," napsala letos v červenci stížnost Kateřina Wlčková. Vedení areálu chybu uznalo.

Přes řadu kritiků je ale děčínský aquapark mezi návštěvníky oblíbený, jezdí sem lidé i z okolních měst, 
z Ústí nad Labem třeba známý boxer Lukáš Konečný.

Od loňského roku působí ve venkovním areálu plavečáku ochranka – řada návštěvníků areálu z řad nepřizpůsobivých se totiž začala chovat agresivně, například nadávali plavčíkům či vyhrožovali obsluze stánků.