Varnsdorfské slavnosti odstartují již v deset hodin dopoledne prvním ročníkem Motosrazu Českosaského Švýcarska motorkářského spolku Skutrmoto na náměstí E. Beneše.

Motorkáři ale nepředvedou své stroje jen na náměstí, naplánována je také spanilá jízda z Hrádku na fotbalový stadion v Kotlině, kde se odehraje hlavní část slavností.

První hudební vystoupení je naplánováno na půl jednou, kdy vystoupí country skupina Malvas. Ještě před ní se návštěvníkům slavností představí děti z místních škol a školek a ze základní umělecké školy.

Velká část odpoledne pak bude patřit místním muzikantům. Sérii vystoupení zahájí kapela The Pix a Marek Rélich, který se v minulosti dostal až do finále soutěže Hlas Česko Slovenska.
Přijede zazpívat i sourozenecká dvojice Dalibor a Sabina Slepčíkovi.

TAHÁKEM BUDE VOJTEK A BLANAROVIČOVÁ

Přesně v 19 hodin by pak mělo na fotbalovém stadionu v Kotlině začít hlavní vystoupení letošních slavností ve Varnsdorfu. Yvetta Blanarovičová a Josef Vojtek si přivezou to nejlepší 
z českých muzikálů.

Hlavní program slavností pak potěší hlavně příznivce tvrdé rockové muziky. Svou show plnou světelných a ohňových efektů představí jeden z nejlepších revivalů slavných německých 
Rammsteinů RCZ.

Na závěr sobotního programu si lidé budou moci užívat pyrotechnických efektů. Po necelých dvou měsících totiž nebe nad Varnsdorfem opět rozzáří ohňostroj.

Slavnosti pak pokračují 
i v neděli, kdy se ve starokatolickém kostele uskuteční odpoledne v půl páté koncert nevidomého umělce Radka Žaluda.

PÓDIUM BUDE 
NAPROTI TRIBUNĚ

Hlavní pódium bude stát přímo naproti hlavní tribuně, která schová návštěvníky v případě nepříznivého počasí.

Vstupné je pro dospělé 80 korun, děti do 140 centimetrů mají vstup zdarma. Větší děti pak zaplatí 60 korun, stejně jako senioři od 63 let, držitelé ZTP/P a studenti.

Po celou dobu slavností budou probíhat prodejní trhy podél příchodové cesty. Na atletickém oválu se děti mohou vyřádit na připravených skákacích atrakcích. Pro soutěživé připravilo volnočasové středisko Lužan Varnsdorf spoustu soutěží a tvořivých dílniček. Děti budou soutěžit na několika stanovištích, ze kterých si vždy odnesou razítko o úspěšném absolvování dané disciplíny. Ze všech odevzdaných kartiček se bude losovat o zajímavé ceny.