Labskou stezku využívají pro nenáročný terén hlavně senioři a rodiny s dětmi.

V Ústí nad Labem ve čtvrti Brná se letos otvírá cyklokemp Loděnice.

„Pro svou ideální polohu přímo u řeky Labe a na Labské cyklostezce se nyní zaměřujeme převážně na cyklisty a cykloturisty," řekla Jitka Schořová z cyklokempu.

V kempu nyní opravují chatky, po rekonstrukci je hlavní budova. V areálu jsou místa pro stany, obytná auta či karavany. K dispozici jsou návštěvníkům sportoviště 
a hřiště.

Na Střeleckém ostrově v Litoměřicích v sousedství cyklostezky je Autokemp Slavoj. Areál, který byl zcela pod vodou v roce 2012, částečně v roce 2006 a znovu loni.

„Kvůli povodni jsme měli loni měsíc a půl zavřeno, museli jsme opravovat úplně všechno, teď už jen dokončujeme práce," řekl provozovatel kempu Josef Hájek. Zahraniční turisté zůstávají i na prodloužené víkendy, Češi spíše na jednu noc. Díky cyklostezce roste podle Hájka počet seniorů a rodin s dětmi, kteří v kempu přespávají.

„Nenáročný terén a možnost výletů do Ústí nebo na druhou stranu k Mělníku je určitě vítaným zpestřením pobytu," zmínil Hájek.

Třetí kemp pod Novým mostem v Děčíně, který je poprvé otevřen od povodní v roce 2002, je zaměřen hlavně na cyklisty, vodáky a turisty. Stojí přímo u Labské cyklostezky, kterou jen za loňskou sezónu využilo 20 tisíc lidí. Otevřen bude 17. května, kapacita bude 150 návštěvníků.

„Jsme uprostřed Děčína, což je geniální záležitost. 
A hlavně jsme přímo na cyklostezce, na hlavním tahu Hamburk – Vrchlabí – Praha. A zároveň na křížení Labské 
a Ploučnické cyklostezky," říká hlavní iniciátor vybudování kempu Petr Toncar.

Během letošní sezony chce Ústecký kraj umístit na stezce informační tabule a rozšířit tak zázemí pro cyklisty. Ti mohou pro orientaci na celé Labské stezce využít oficiálního průvodce – Handbuch 2014, jenž je v češtině dostupný na internetu.

Pokud se rozhodnete navštívit sousední Liberecký kraj, čeká na vás trasa po oblíbené Jizerské magistrále. Na začátku naší vybrané trasy se nachází Ekokemp Oldřichov v Hájích,  umístěný v zajímavém prostředí bývalé pískovny s malou farmou.

Nedaleký kemp v Hejnicích nabízí i přírodní koupaliště, sportovní hřiště a v letních měsících promítá letní kino přímo na koupališti.

Na okraji obce Bílý Potok najdete rekreační zařízení Jizerky, které leží na klidném místě pod severními svahy Jizerských hor. Z obce Kořenov je to kousek na úpatí tanvaldského Špičáku, kde se ubytujete v autokempu Tanvaldská kotlina. Odtud lze poznávat přírodní krásy Jizerských hor, Krkonoš i Českého ráje.