Sobota 3. prosince – V děčínské zoo se konala Čertovská zoo, kdy na děti čekala nadílka a plnění úkolů. Mikulášské nadílky se konaly i na jiných místech, například v MC Bělásek.

Neděle 4. prosince – V děčínském muzeu probíhaly dvoudenní tradiční vánoční trhy.

Pondělí 5. prosince – V Rumburku se navečer konal čertovský průvod od nádraží až na náměstí. Průvod s koňským spřežením vyrazil od nádraží v 16 hodin a došel až na Lužické náměstí, kde začal hlavní program. Zazpíval tu místní pěvecký sbor Zpěváček, připraveno bylo občerstvení ve stáncích, kde si lidé mohli dát například trdelník, ale hlavně děti se dočkaly nadílky. Podmínkou bylo, že musely čertovi říct básničku nebo zazpívat písničku.

Úterý 6. prosince – Manželé Charvátovi a Pavel Jirásek. To jsou noví držitelé Ceny města Děčína. Cena města se letos udělovala již poosmé v řadě. Osobně ji předávala primátorka Děčína Marie Blažková.

Psali jsme: Cena města zná své letošní vítěze, získali ji manželé Charvátovi a Pavel Jirásek…ZDE…

Středa 7. prosince – Dva dny lákaly různé střední školy v Děčíně děti ze základních škol, aby k nim šly studovat. Akce se konala stejně jako loni ve sklepních prostorách Centra Pivovar. Budoucí studenti si mohli například na simulátoru vyzkoušet, jaké to je pilovat letadlo, podívat se jak pracuje 3D tiskárna, vyzkoušet si první pomoc či zhlédnout ukázky sebeobrany.

Čtěte: FOTO, VIDEO: Pojďte k nám, lákaly školy děti…ZDE…

Čtvrtek 8. prosince – K nehodě dvou osobních aut vyjeli ve čtvrtek po půl sedmé ráno záchranáři na Děčínsku. K nehodě došlo v Martiněvsi, kousek od tiskárny na silnici 1/13. Nehoda si vyžádala uzavření hlavního silničního tahu. V místě se tvořily kolony.
„Hasiči poskytli pomoc jednomu zraněnému, předali ho záchranné službě, která nakonec odvezla všech pět účastníků nehody do nemocnice k ošetření," uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Zatímco počet lidí bez práce v Ústeckém kraji v listopadu klesl, na Děčínsku je nezaměstnaných více. Práci v našem okrese nemělo k poslednímu listopadovému dni 6 781 lidí. Míra nezaměstnanosti stoupla o jednu desetinu na 7,6 procent, což je i krajský průměr. „V krátkodobém horizontu dvou až tří měsíců se v Ústeckém kraji předpokládá stagnace v oblasti zaměstnanosti, popřípadě mírný nárůst. V této době je tradičně snížená aktivita uchazečů a zájemců o zaměstnání především s ohledem na ukončování sezónních prací ve stavebnictví a zemědělství," uvedl krajský analytik Michal Tuček.

Čtěte: Lidí bez práce na Děčínsku přibylo. V kraji jejich počet ale klesl…ZDE…

Pátek 9. prosince – Většina motoristů, kteří v Děčíně platí parkovné prostřednictvím SMS zpráv, si již zvykla na nový tvar SMS a nové číslo, na které se objednávka zasílá. Na nový systém nicméně stále nepřešlo několik desítek motoristů, kteří stále používají původní číslo 902 06 20. Toto číslo ale přestane od 1. ledna 2017 platit.