Sobota 22. srpna – Lužické náměstí v sobotu ožilo městskými slavnostmi. Město je letos pojalo jako loučení s létem. Na pódiu se vystřídala řada regionálních kapel. Slavnosti byly letos skromnější než v předchozích letech: radnice musí šetřit kvůli zadlužené Lužické nemocnici.

Neděle 23. srpna – Město Děčín se snaží oživit opravenou tržnici na Husově náměstí. Poté, co ji za několik milionů korun magistrát zrekonstruoval, se tu zatím příliš mnoho akcí nekonalo. Někdejší trhovci přešli před obchodní dům Korál a vrátit se zpátky na Husovo náměstí nechtějí. Tržnice tak slouží spíše dětem, které tu jezdí na koloběžkách či kopou do míče. To by se ale mělo již brzy změnit. Na podmokelské tržnici by se totiž měly od října jednou za 14 dní konat oblíbené farmářské trhy.

„Záměrem města je, aby se farmářské trhy střídaly – jeden týden v Podmoklech, jeden týden v Děčíně. V současné době se připravuje smlouva s novým pořadatelem," uvedla mluvčí města Markéta Lakomá.

Čtěte: Tržnice za miliony korun ožije, budou 
na ní farmářské trhy…ZDE…

Pondělí 24. srpna – Kontrolní odběry České inspekce životního prostředí potvrdily zvýšený výskyt polychlorovaných bifenylů (PCB) v dolním toku Labe. Krajský hygienik Josef Trmal řekl, že by koupel v řece nedoporučoval citlivým jedincům. Látka je podle Trmala nebezpečná při dlouhodobém působení.
„Ale nikdy není jasné, jakou má člověk případně alergii, jaké reakce může kontakt s takovou vodou vyvolat," vysvětlil. Pokud se lidé smáčí
v řece, měli by se pak podle Trmala doma osprchovat.

Úterý 25. srpna – Stačila trocha deště, mokré silnice – a na Děčínsku došlo během úterý 
hned k několika dopravním nehodám. Dvě nehody zablokovaly dopravu na hlavním tahu mezi Děčínem a Benešovem nad Ploučnicí na desítky minut. Nejprve havarovalo nákladní auto v Březinách kousek za autobusovou zastávkou směrem na Benešov nad Ploučnicí. Řidič nejprve najel na krajnici a už se mu nepodařilo auto zkrotit. Skončil ve škarpě, přičemž poničil plot 
u místního rodinného domku. Kvůli vyprošťování nákladního auta byla silnice desítky minut obousměrně uzavřena.

Jak by měly v budoucnu vypadat děčínské Podmokly? Lidé v Děčíně už to vědí. Vítězný návrh obnovy této historické čtvrti, který připravilo studio re:architekti, bude k vidění od září v městské knihovně či v nákupním Centru Pivovar.

„Tam magistrát umístí stojany s vizualizacemi a krátkým popisem," uvedla mluvčí města Markéta Lakomá.

„Vítězný návrh vybrala odborná komise. Návrhů bylo hned několik, lidé se k nim mohli vyjadřovat. Nám se vítězný návrh líbí," říká náměstek děčínské primátorky Valdemar Grešík.

Psali jsme: HLASUJTE: Pohled do budoucnosti: Takové budou Podmokly!…ZDE…

Středa 26. srpna – Přestože Severočeská vodárenská společnost tvrdí, že práce na Dělnické ulici v Děčíně probíhají od šesté hodiny ranní do deváté hodiny večerní včetně sobot a svátků, ve středu v 11 hodin dopoledne zela ulice prázdnotou. Nepracoval tu ani jeden jediný dělník. Uzavírka ulice přitom trvá již několik týdnů a další minimálně dva měsíce bude ještě pokračovat.

„Stavba probíhá v souladu 
s harmonogramem prací," ubezpečuje mluvčí Severočeské vodárenské společnosti Jiří Hladík s tím, že termín dokončení by měl být 31. října letošního roku.

Čtěte: FOTO, VIDEO: Oprava Dělnické bude trvat minimálně další dva měsíce…ZDE…

Čtvrtek 27. srpna – Pro obyvatele Děčína je zrušené koupaliště pod zámkem dál citlivé téma i po třinácti letech od jeho konce. Na sociálních sítích se bouřlivě diskutuje, zda koupaliště obnovit, či ne. Obě varianty mají své horlivé zastánce i odpůrce. Nostalgici vzpomínají, jak báječně se tu koupalo a zveřejňují dobové fotografie, odpůrci argumentují, že obnova nemá smysl.

Jedním z podporovatelů obnovy koupání na Mariánské louce je i děčínský opoziční zastupitel a poslanec Jaroslav Foldyna z ČSSD.

„Vím, že Děčín má řadu jiných problémů, ale pro mě tato záležitost není uzavřená. Vybudoval bych tam klidovou zónu, jejíž součástí by byl bazén, restaurace, sauna, šatny či venkovní posilovna – zkrátka, aby tu bylo otevřeno celoročně, aby ta lokalita měla lidem co nabídnout," říká.

Pátek 28. srpna – Před děčínským barem Arizona se fotili motorkáři s dětmi. Z fotografií vznikne kalendář – výtěžek z jeho prodeje bude věnován charitě.