Sobota 24. června – Tradiční oslavy příchodu léta přitáhly nejen na náměstí v Benešově nad Ploučnicí stovky lidí. Benešovský slunovrat začal již v pátek večer, to hlavní ale přišlo až v sobotu. Již od dopoledne běžel naplno program v letním kině, kde vystoupily děti z centra dětí a mládeže, na zámku se představili po poledni šermíři nebo modelky v dobových historických kostýmech. Hlavním tahákem ale bylo vystoupení Petra Koláře.

Petr Kolář na Slunovratu v Benešově
OBRAZEM: Vítání léta zaplnilo nejen benešovské náměstí

Neděle 25. června – Parádním způsobem vstoupili do letní přípravy fotbalisté Varnsdorfu. Svěřenci trenéra Frťaly totiž vyhráli dobře obsazený turnaj O pohár města Benátky nad Jizerou.

ZDENKO FRŤALA - trenér FK Varnsdorf.
Vítězství vedlo přes Boleslav a Bohemians 1905

Pondělí 26. června – Město Děčín vyhlásilo anketu, ve které mohou lidé rozhodnout, kde vznikne v Děčíně nové grilovací místo. Pomocí výsledku hlasování chce pak město místo vybavit grilem a grilovacími stoly. Vybírat je možné ze tří míst označených bílou cedulí s nápisem Grilujeme v Děčíně. Pomocí grilovacích míst chce vedení města zpříjemnit lidem žití ve městě. Další dopravní komplikace se valí na Děčín. Ředitelství silnic a dálnic totiž na polovinu prázdnin uzavře podjezd z Dělnické na Ústeckou ulici. Pro uzavírkami ochromený Děčín je to další rána.

Podjezd na Dělnické ulici v Děčíně.
FOTO: Nový dopravní problém: Podjezd na Dělnické bude měsíc zavřený

Úterý 27. června – Zneužívání sociálních dávek a vyloučeným lokalitám, nejen na Děčínsku, by mohl být brzy konec. Od 1. června vyšla totiž v platnost novela zákona o pomoci v hmotné nouzi. Ta městu dovoluje vydat opatření na určité domy, kde se pak nově příchozím nájemníkům nebudou vyplácet doplatky na bydlení. „Město na tom již začalo pracovat. Opatření by mělo donutit majitele aby dali dům do pořádku nebo ho zakonzervovali bez jakýchkoli nájemníků," uvedla mluvčí děčínského magistrátu Markéta Lakomá s tím, že město doufá, že novela bude dostatečnou výstrahou pro majitele domů, kterých se to týká.

Jeden z problémových domů v Boleticích.
Problémové domy v Děčíně „srovná“ zákon

Středa 28. června – Až několik desítek lidí chtějí zaměstnat v rámci veřejné služby v Benešově nad Ploučnicí. Umožní jim to právě novela zákona upravující vyplácení sociálních dávek. „Je tu více než stovka potenciálních klientů. Chceme je zařadit do technických služeb, kde by pomáhali s úklidem města nebo v lese," říká benešovský starosta Filip Ušák, který již s úřadem práce jedná o možném využití nezaměstnaných na veřejnou službu.

Ilustrační foto.
Benešov chce více využít na údržbu města nezaměstnané

Čtvrtek 29. června – Ústecký kraj i Rumburk daly jasně najevo, že stojí o převod městské Lužické nemocnice v Rumburku pod křídla kraje. Nyní se bude jednat o podmínkách převodu. Kraj ale jasně řekl, že nebude platit tržní cenu, s čímž vedení Rumburka souhlasí. Pokud se domluví, bude nejspíše zařazena do Krajské zdravotní a.s., pod kterou spadá například děčínská nemocnice.

Lužická nemocnice v Rumburku.
Lužickou nemocnici chce kraj jen za symbolickou cenu

Pátek 30. června – Nové chodníky, ulice, lavičky. Ale také desítky nových stromů. Tak budou vypadat po revitalizaci Podmokly v Děčíně. Její první etapa, která začne na podzim, bude trvat déle než rok. Jako první začne děčínská radnice s opravou okolí Husova náměstí a ulice Prokopa Holého, tedy samého centra Podmokel. Stavět se bude podle projektu ateliéru re:architekti, který zvítězil v architektonické soutěži na podobu revitalizovaných Podmokel.
K tragické bouračce došlo v pátek okolo půl šesté ráno v kopcích nad Ludvíkovicemi. Osobní auto jedoucí od Huntířova vjelo do protisměru, kde se střelo s nákladním autem. Zraněný z osobáku přes veškeré úsilí zasahujících lékařů a zdravotníků zemřel.

Smrtelná dopravní nehoda v Ludvíkovicích.
FOTO, VIDEO: Při nehodě nákladního a osobního auta zemřel u Ludvíkovic člověk