Sobota 14. listopadu – V sobotu začala hasičům v Krásné Lípě sloužit nově zrekonstruovaná zbrojnice. Rekonstrukce začala v roce 2014, peníze se podařilo získat z dotace díky Regionálnímu operačnímu programu Regionu soudržnosti Severozápad. Rekonstrukce vyšla na třináct milionů korun. Z nich byla zrekonstruována celá budova, která hasičům nabízí moderní a příjemné zázemí: garáže, společenskou místnost, kuchyňku, sociální zařízení. Setkávat se tu mohou nejen hasiči, ale třeba i ženy a děti či senioři.

Neděle 15. listopadu – Během víkendu se na několika místech Děčínska a Šluknovska objevily svíčky na uctění památky obětí teroristických útoků v Paříži.

Pondělí 16. listopadu – Neobvykle teplo bylo v pondělí. Na několika místech, včetně Děčína, padly teplotní rekordy. Teploty se totiž vyšplhaly na některých místech na více než sedmnáct stupňů Celsia.

Psali jsme: Pondělí přineslo další teplotní rekordy na severu Čech, i v Děčíně…ZDE…

Úterý 17. listopadu – V úterý, symbolicky v Den boje za svobodu a demokracii, odhalili v Krásné Lípě Lavičku Václava Havla. Lavičku navrhl známý architekt Bořek Šípek. Najdete ji v areálu místního hotelu. Je veřejně přístupná, navíc na ni míří kamery. Vedení Krásné Lípy proto doufá, že lavičku nepoškodí vandalové. Krásná Lípa se tak stala teprve dvanáctým místem na světě, kde taková lavička je. Kromě Krásné Lípy je to například Washington, Dublin nebo Barcelona.

Čtěte: V Krásné Lípě mají 
lavičku Václava Havla, je první v Ústeckém kraji…ZDE…

Středa 18. listopadu – Během středečního rána a dopoledne velmi často zaměstnávali hasiče na Děčínsku a Šluknovsku popadané stromy. Na sever Čech totiž dorazil velmi silný vítr dosahující v nárazech rychlosti mnoha desítek kilometrů za hodinu.

Čtvrtek 19. listopadu – Ústecký krajský soud opět propustil z vazby bývalou zdravotní sestru Věru Marešovou obžalovanou z vražd šesti pacientů v Lužické nemocnici v Rumburku. Rozhodnutí není pravomocné, státní zástupce proti němu poslal stížnost, a tak Marešová zatím ve vazební věznici zůstává. O tom, zda se na svobodu skutečně dostane, rozhodne pražský vrchní soud. Stejnou žádost přitom letos již jednou zamítl.

Dobrovolní dárci krve po roce dostali opět ocenění. V děčínském městském divadle jim je ve čtvrtek odpoledne předali zástupci děčínského Českého červeného kříže. Zlatou plaketu za 40 bezplatných odběrů tentokrát získalo 35 lidí. Byli mezi nimi dárci z celého Děčínska; do děčínské nemocnice totiž jezdí dárci i z okolních měst, například z Varnsdorfu. Osm lidí získalo Zlatý kříž třetího stupně za 80 odběrů. Oceněno bylo sedm mužů a jedna žena. Ocenění za úctyhodných 120 odběrů si pak odnesl muž z Děčína, který tak získal Zlatý kříž druhého stupně.

Psali jsme: Dárci krve dostali ocenění, jeden již za 120 odběrů…ZDE…

Pátek 20. listopadu – V Děčíně jsou již na všech třech místech usazené velké vánoční stromy. Postupně je nechalo město přivézt na Husovo náměstí, před hlavní vlakové nádraží a na Masarykovo náměstí. Tam strom dorazil v pátek dopoledne, slavnostně jej rozsvítí během prvního adventního víkendu tento týden.