Sobota 20. května – Druhým víkendem pokračovaly děčínské městské slavnosti. Ten patřil tradičně historickému trhu na zámku či přehlídce volnočasových aktivit pro děti Mladé Labe. Dům dětí připravil soutěže ve westernovém stylu a kromě přestřelek si děti mohly vyzkoušet i rodeo býka.

Akce Mladé Labe na Smetanově nábřeží v Děčíně
OBRAZEM: Mladé Labe opět přilákalo davy lidí

Neděle 21. května – Na několik desítek minut byl zcela ochromen provoz na silnici mezi Děčínem a Boleticemi. V Křešicích se srazil autobus a dvě auta. Jedno z nich navíc náraz odmrštil k železniční trati, na které musel být kvůli bezpečnosti přerušen provoz. „Dva lidi s lehkým zraněním jsme převezli na ošetření do nemocnice," uvedl mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník.

Pondělí 22. května – Přestože má Děčín téměř padesát tisíc obyvatel, oblíbená rychlá občerstvení KFC nebo McDonald's v něm zatím nejsou. Podle informací Děčínského deníku je ale nyní ve hře možnost, že minimálně jeden z populárních řetězců rychlého občerstvení bude mít v Děčíně pobočku. „Při jedné debatě jsme se dozvěděli, že právě KFC odkoupilo část parkoviště u Tesca," řekla Děčínskému deníku zaměstnankyně Tesca. McDonald's by měl vzniknout v Centru Pivovar. Podle manažerky Pivovaru Moniky Kubíčkové je to ale běh na dlouhou trať.

McDonald´s, ilustrační foto.
KFC nebo McDonald's. Děčín je dále ve hře

Úterý 23. května – Lidé v Děčíně mohou hlasovat v anketě, na jakém místě vznikne Rákosníčkovo hřiště. Ještě nedávno se přitom zdálo, že je o místě na stavbu Rákosníčkova hřiště rozhodnuto. Poté, co si lidé v Děčíně hlasováním stavbu Rákosníčkova hřiště vybojovali, město totiž oznámilo, že vznikne za terminálem dopravního podniku v Podmoklech. Některým lidem se ale výběr této lokality příliš nezdál, už jen proto, že je poblíž jiné dětské hřiště. Investor, společnost Lidl, odpor lidí proti tomuto místu zaznamenal a vyzval město k dalšímu jednání.

Více než sto let starou lávku pro pěší, vedoucí přes východní nádraží v Děčíně, nahradí nová. Stavět by se mělo začít letos v říjnu. Stavba nové lávky bude stát 37 milionů korun, dotace činí 85 procent, zhruba šest milionů korun doplatí město ze své kasy.

Takto by podle vizualizace měla nová lávka vypadat.
FOTO: Děčín nechá postavit novou lávku za 37 milionů přes východní nádraží

Středa 24. května – V pořadí již 125. Gentlemanem silnic se stal David Hošek, který pomáhal letos v březnu při záchraně zraněných u bouračky nedaleko Mikulášovic na Děčínsku. Při té se zranili čtyři lidé, na místě zasahovaly i záchranářské vrtulníky. Ocenění Gentleman silnic předává policie ve spolupráci s Českou pojišťovnou. „Oceněné vybíráme z nominací od lidí nebo policie," říká mluvčí České pojišťovny Kateřina Buriánková.

Čtvrtek 25. května – Do dalšího kola postoupil boj o tenisovou halu za děčínským vlakovým nádražím. Okresní soud v Děčíně totiž nařídil městu zaplatit mandátní odměnu i soudní výdaje SK Děčín. Radnice se proti rozsudku odvolala. Podle plánů města by po vypořádání se Sportovním klubem Děčín měla převzít provozování haly za hlavním nádražím městská příspěvková organizace Děčínská sportovní.

Děčínskou sportovní halu zasáhla povodeň v roce 2013.
Ve sporu o halu se soud zastal sportovců

Pátek 26. května – Nepříjemné překvapení čekalo na majitele aut v Děčíně Podmoklech. Někdo se jim totiž pokusil ukrást auta. Jedno auto zloději poničili, když v něm nic nenašli. Podle informací Děčínského deníku byl jeden z pachatelů mladší osmnácti let. „Jednou šlo o vloupání a dvakrát o pokus o odcizení osobního auta v Děčíně 4," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová s tím, že v jednom z případů je přibližná škoda 33 tisíc, ve druhém 5 500 korun.