Sobota 26. listopadu – Podruhé v krátké době zažil Děčín žehnání novému zvonu pro jeden z děčínských kostelů. Tentokrát se nového zvonu dočkal kostel Povýšení svatého Kříže.Nový zvon odlil zvonař Petr Manoušek v Astenu v Nizozemsku a váží 134 kilogramy. V sobotu mu pak požehnal litoměřický arcibiskup Jan Baxant.

Neděle 27. listopadu – V Děčíně a Varnsdorfu se rozsvítily veřejné vánoční stromy. Završil se tak adventní víkend, při němž se rozsvěcely stromy také v Benešově nad Ploučnicí, České Kamenici, Rumburku či ve Šluknově.

Čtěte: HLASUJTE: Které město má nejhezčí vánoční strom? O tom rozhodne anketa…ZDE…

Pondělí 28. listopadu – Kdysi slavná Kozí dráha by měla být jednou z hlavních hvězd chystaného dokumentu Záhada lokálek. Jeho autoři pátrají po osudech lokálek nejen na severu Čech. Natáčení dokumentu začalo letos na jaře, filmový štáb již několikrát navštívil Ústecký kraj a Kozí dráhu.

„Zájmem projektu je podpora a oživení železniční dopravy, především lokálek. Záhada spočívá v tom, že ačkoliv existují objektivní a racionální důvody pro jejich zachování, dlouhodobě dochází k často nesmyslné redukci," vysvětluje režisérka a autorka projektu Andy Primusová.

Úterý 29. listopadu – Šestnáctileté vězení potvrdil pražský vrchní soud Ireně Pravdové z Jílového. Ta se podle žalobců i soudu měla pokusit zavraždit svého vnuka. Rodina ale s rozsudkem nesouhlasí, podle syna by žena měla spíše putovat do odborné lékařské péče.

Případ Ireny Pravdové se dostal před vrchní soud v úterý. Po dlouhém jednání nakonec pražský soud potvrdil rozsudek ústeckého krajského soudu a poslal ženu z Jílové na šestnáct let do vězení.

S takovým verdiktem nesouhlasí ani syn odsouzené ženy, ani její advokát. Ten plánuje sepsat dovolání k Nejvyššímu soudu.

Středa 30. listopadu – Severočeská vodárenská společnost oznámila, že příští rok zvýší cenu vody o 0,3 procenta. Je to jedno z nejnižších meziročních zvýšení v posledních letech. Za vodné a stočné lidé zaplatí 98,30 za metr krychlový.

Psali jsme: Cena vody na severu Čech příští rok poroste o 0,3 procenta…ZDE…

Čtvrtek 1. prosince – První den ostrého provozu zažila elektronická evidence tržeb. Stejně jako jinde v republice, tak ani na Děčínsku ostrý start žádné větší problémy neprovázely. Podnikatelům vadí mimo jiné zbytečně dlouhé účtenky.

Pátek 2. prosince – Dolní Žleb se dočkal po více než 40 letech nového přívozu spojujícího tuto nejodlehlejší část Děčína s pravým břehem.

„Jsme rádi, že se podařilo vše dotáhnout do zdárného konce. Pro nás je důležité, že se podařilo přívoz zachovat na tomto místě. Je důležitý nejen pro místní občany, ale také pro rozvoj turistického ruchu," řekl při pátečním převzetí přívozu městem předseda dolnožlebského osadního výboru Aleš Suchopárek.

Čtěte: FOTO, VIDEO: Děčín v pátek pokřtil nový přívoz přes Labe ve Žlebu…ZDE…