Sobota 12. listopadu – Přes dvě tuny jídla vynesla čtvrtá národní potravinová sbírka na Děčínsku, která se uskutečnila druhou listopadovou sobotu. V Děčíně putoval výtěžek ze sbírky do Centra sociálních služeb, které provozuje například azylový dům nebo doléčovací centrum. I tam využijí 1,3 tuny potravin, které se v Děčíně podařilo získat. Více než půl tuny potraviny pak darovali lidé sdružení CEDR, které provozuje na Šluknovsku terénní sociální služby a azylový dům ve Varnsdorfu.

Neděle 13. listopadu – Až do neděle zaměstnal hasiče velký požár truhlárny v Děčíně – Nebočadech. Hořet začalo v noci z pátku na sobotu, oheň se podařilo zlikvidovat během soboty. V neděli ještě hasiči povolali na pomoc speciální techniku z Varnsdorfu, která pomáhala odklízet balíky sena, které byly ve dřevěné budově uskladněné. Teprve poté mohlo začít vyšetřování, kterého se účastnili i odborníci z technického ústavu požární ochrany. Prvotní odhad škody napáchané ohněm byl přibližně tři a půl milionu, v průběhu vyšetřování se však škoda zvýšila na více než šest milionů.

Čtěte: Hasiči vyjížděli v noci k požáru truhlárny v Děčíně Nebočadech…ZDE…

Pondělí 14. listopadu – Do zkušebního provozu elektronické evidence tržeb se podnikatelé na Děčínsku příliš nehrnou. Od začátku listopadu mají možnost si vyzkoušet, jak bude celý systém fungovat a naučit se s ním pracovat. Od prosince pak bude zapojení do EET povinné pro hospodské a provozovatele hotelů, celkem se to v Ústeckém kraji týká pěti tisíc firem a podnikatelů. Ti se obávají především spolehlivosti systému ve chvíli, kdy se do něj v celé České republice najednou přihlásí desítky tisíc restaurací a hotelů.

Úterý 15. listopadu – Další čtyři roky budou v Ústeckém kraji vládnout komunisté se sociálními demokraty a SPD-SPO. Koaliční smlouvu v úterý na krajském úřadě za KSČM podepsal Oldřich Bubeníček a Jitka Sachetová, za ČSSD Martin Klika a Miroslav Andrt a za SPD-SPO Petr Šmíd a Tereza Hyťhová. V 55členném zastupitelstvu bude trojkoalice vládnout křehkou většinou 28 hlasů.

Středa 16. listopadu – Poprvé v tomto století zakotvil remorkér Beskydy v Praze. Jen o několik dnů dříve jej koupil stát.

Psali jsme: Zachráněné Beskydy z Děčína poprvé v tomto století dopluly do Prahy…ZDE…

Čtvrtek 17. listopadu – Výročí 17. listopadu si lidé připomněli na několika místech. V předvečer státního svátku se sešli lidé u Lavičky Václava Havla v Krásné Lípě, o den později pak zapálili v Děčíně – Podmoklech u kostela na Husově náměstí svíčky za oběti boje za svobodu.

Pátek 18. listopadu – V Děčíně již stojí všechny vánoční stromy. Město je nechalo postavit na Masarykově náměstí, před hlavním nádražím, na Husově náměstí a do prostoru tržnice. Ozdob se pak dočkají tento týden, slavnostní rozsvícení je naplánováno na neděli.

Čtěte: Hlavní vánoční strom v Děčíně stojí, ozdobí ho příští týden…ZDE…