Pondělí 17. září – Počet zkontrolovaných prodejců alkoholu v Ústeckém kraji se přehoupl přes sedm tisíc. Přesto policisté žádné pochybení nezaznamenali. Tak to zůstalo celý týden.

Úterý 18. září – Požár zničil opuštěný dům ve Velkém Šenově – Janovce. Při zásahu se zranil jeden hasič. Varnsdorf se rozhodl, že zklidní jedno z ghett ve městě tím, že tam posadí terénní sociální pracovníky. Ne všechny obyvatele ta myšlenka ale nadchla.

Středa 19. září – Hřensko si oddechlo – po třech letech byl totiž odstraněn kus kamene, který se zřítil na místní silnici a celou dobu ji blokoval. Místní dokonce uspořádali na rozloučení s kamenem smuteční průvod. Pořádná šlupka probudila brzo ráno obyvatele ve Šluknově. Výbuch se ozval z bývalé restaurace Karibik. Policisté na místě našli několik kanystrů s neznámou tekutinou, kterou prověřují. Jedna z vyšetřovacích verzí zní, že se tu vařily drogy. Děčínská teplárna Termo oznámila, že kdo chce mít doma teplo, musí se sám ozvat.

Čtvrtek 20. září – Do Varnsdorfu dorazil kandidát na prezidenta Miloš Zeman. Přišla si ho poslechnout asi stovka lidí, Zeman jim podepisoval své knížky. Policie požádala veřejnost o pátrání po muži tmavé pleti, který v úterý u Jiříkova znásilnil ženu.

Pátek 21. září – Ve Varnsdorfu se konal Den bez aut. Lidé, kteří se do něj zapojili, jezdili na kole. Přidal se i starosta města Martin Louka.

Sobota 22. září – Léto zmizelo z Děčína: Do Německa ho na lodích jako každý odvezli recesisté. V Želenicích se předvedli mistři na horských kolech – nad jejich skoky se divákům tajil dech. Na Děčínsku vyjížděli policisté ke třem mrtvým mužům, jedním z nich byl i muž, který se oběsil.