Pondělí Ledové kry v řekách začaly zlobil některá města. Ve Varnsdorfu či v Benešově nad Ploučnicí je musely rozbíjet bagry, jinak hrozilo ucpání koryt, rozlití vody a lokální záplavy. Poněkud kuriózní případ se odehrál v Děčíně zloděj tu okradl kojence. Vzal totiž kabelu pověšenou na kočárku, ve které ale byly kojenecké potřeby.

Úterý Mírný rozsudek si vyslechl policista Marián Hudec z Varnsdorfu. I když ze své pozice zneužíval telefonní výpisy, za mříže si sednout nepůjde, od soudu vyvázl s milosrdnou podmínkou. Ústecké hejtmanství se obrátilo na Správu železniční a dopravní cesty se žádostí, aby byly v kraji opraveny koleje, jež jsou ve špatném stavu.

Středa Na Děčínsku došla vajíčka. Až na několik výjimek je lidé neměli kde koupit, regály v obchodech zely prázdnotou. Důvod? Česko vrátilo do ciziny stovky tisíc vajec, která nesplňovala evropské standardy při chovu.

Čtvrtek Děčín znovu potvrdil souhlas s tím, aby se na Labi postavil jez, který umožní rejdařům jeho splavnost. Pro stavbu jezu hlasovala většina zastupitelů. Začít by se mělo stavět v roce 2015, hotovo by mělo být v roce 2018. Do Děčína se vrátil unikátní obraz infantky Marie Anny Habsburské. Lidé ho mohou vidět na děčínském zámku, obraz byl zrestaurován.

Pátek U Mikulášovic na Děčínsku narazil vlak do sesuté půdy. Doprava na kolejích musela být kvůli nehodě na několik hodin přerušena. Na děčínské Střelnici proběhl další maturitní ples, tentokrát děčínské Střední školy řemesel a služeb.

Sobota I tento den se na Střelnici „plesalo“, na řadě byl druhý ples Evropské obchodní akademie.