DĚČÍN

V Děčíně lidé mohou vyrazit s Koubasketem za pohádkou a pálením čarodějnic. Akce pod záštitou basketbalisty Jakuba Houšky se koná druhým rokem a začíná v neděli ve 14 hodin na Smetanově nábřeží. Děčínští basketbalisté si připravili pro děti Válečníkovu cestu, zapálení malých ohňů na opékání, kolotoče či skákací hrad, na místě vystoupí taneční skupina Her Majesty a oddíl sportovního aerobiku Fit FanJJn. Akce je také spojená s charitou – za pohádkovou stezku zaplatí děti sto korun, dospělí pak mohou přispět dobrovolně.

„Během cesty si děti užijí kopec legrace, ale dostanou i pitíčko, něco dobrého na zub a na konci i buřta s chlebem, kterého si budou moci na nábřeží opéci, protože již v patnáct hodin zapalujeme menší ohně. Vše ostatní na nábřeží je k vidění zdarma, a to včetně závěrečného koncertu," láká na akci Jakub Houška.

V 18 hodin pak Válečníci zapálí velký oheň. Na své si přijdou i fanoušci, kteří si mohou odnést autogram Válečníků či hudebníka a moderátora Jakuba Děkana, který na akci také vystoupí, či koupit ve stánku BK Armex Děčín fanouškovské věci.

VARNSDORF

Ve Varnsdorfu si pro návštěvníky na náměstí E. Beneše připravili od 17 hodin stánky a občerstvení, loutkové divadlo, koncerty Nelly Řehořové, The Pix a Krleš. Program čeká zájemce také v parku před knihovnou od 19 hodin, kde bude čarodějnické soutěžení. K vidění bude i akrobaticko-ohňová podívaná v podání skupiny Aventyr. Lampionový průvod pak povede ulicí Poštovní a Legií na náměstí, kde naváže na program ve 21.30, a to Pálení čarodějnic a velký ohňostroj.

RUMBURK

Rej čarodějnic chystají v Rumburku. Nejprve proběhne program v kinosálu Domu kultury Střelnice, kde vystoupí v neděli od 15 hodin divadelní soubor Světlušky na dlani. Ve venkovním areálu na návštěvníky od 16.30 čeká interaktivní show a poté se přesunou k domu dětí a mládeže, odkud vyrazí průvod městem. Dále proběhne vystoupení finalisty Superstar Štěpána Urbana, výtvarné dílničky, tombola či různé zábavné hry a soutěže. Na závěr akce se chystá ohňostroj.

ŠLUKNOV

Ve Šluknově připravují lampionový průvod městem a Pálení čarodějnic od 19 hodin. Průvod čarodějnic zamíří do zámeckého parku, kde proběhne vyhodnocení čarodějnických masek a vyrobených čarodějnic. Ty budou upáleny na vatře. Děti mohou soutěžit o sladké ceny. Večerem bude provázet skupina Malvas.

KRÁSNÁ LÍPA

V Krásné Lípě se bude stavět májka v parku za městským úřadem. Po jejím postavení bude následovat pálení čarodějnic na hřišti za T-klubem. Město Krásná Lípa vyhlásí také soutěž o nejhezčí čarodějnici.

ČESKÁ KAMENICE

V České Kamenici chystají tradiční akci za domovem pro seniory v neděli od 19 hodin. Budou se pálit čarodějnice, děti vyrazí na stezku odvahy, vystoupí také kapela Garance. Samozřejmostí je občerstvení na místě.