Fáma, že se bude ORL zavírat, se na jaře rozšířila po Děčínu a naštvala řadu lidí. Vedení Krajské zdravotní, pod kterou děčínská nemocnice spadá, fámu ale několikrát odmítlo. Ve čtvrtek pak nemocnice oficiálně představila nové vedení Oddělení ušní, nosní, krční.

„Tato podlá fáma je zcela nepravdivá, ORL i nadále 
v děčínské nemocnici pokračuje a naopak se bude dál rozvíjet," říká generální ředitel Krajské zdravotní Petr Fiala.

Anna Briestenská, ředitelka pro zdravotní péči děčínské nemocnice, k tomu uvedla, že fáma zřejmě souvisí s ukončením pracovního poměru bývalého primáře tohoto oddělení.

„Nově oddělení povede Pavel Csuhaj, zkušený operatér 
a specialista v oboru ORL, který dosud působil jako zástupce primáře oddělení ORL v liberecké nemocnici a mimo jiné je specialistou na operace uší," říká Briestenská.

Nový primář navíc přislíbil rozšíření spektra operačních výkonů a navýšení počtu operačních dnů.

„K naplnění vize hodlám posílit stávající lékařský personál o další zkušené specialisty. Pro pacienty to pak bude mimo jiné znamenat vyšší komfort v dostupnosti lékařské péče v podobě ústavní pohotovostní služby, zajištěné nejen o víkendu a svátcích, ale také během všedních dnů," říká Csuhaj.

Fámu o uzavření ORL v děčínské nemocnici šířila na sociálních sítích Pavla Vacková, dlouhodobá děčínská kritička. O děčínské nemocnici, především pak o jeho vedení, se vyjadřovala nelichotivě již několikrát. Pavla Vacková mimo jiné čelí obvinění za pomluvu děčínského hokejového klubu.

O ÚDAJNÉM UZAVŘENÍ ORL V DĚČÍNĚ JSME PSALI ZDE…