Ve Varnsdorfu hrozilo, že jeden ze stromů spadne na dům. V Děčíně pak uvázla žena kvůli výpadku elektřiny ve výtahu. Ranní prudká bouře zastavila také vlaky do Německa.

Nejvážnější situace byla včera dopoledne ve Varnsdorfu. V místní části Studánka totiž ohrožoval spadlý strom střechu jedné z chalup.
„Navíc hrozilo, že by mohlo dojít k poškození domu i naší činností. Proto museli hasiči postupovat velmi opatrně," uvedl mluvčí hasičů Milan Rudolf.

Na Šluknovsku to ale nebyl jediný zásah hasičů, který si vynutila ranní bouře doprovázená velmi silným větrem. Nejčastěji padaly stromy na silnice nebo do vedení elektrického proudu. Například ve Starých Křečanech museli hasiči řešit pád stromu do vysokého napětí. Práci zasahujícím hasičům navíc komplikovalo počasí.

„Museli jsme naši práci kvůli opětovným přívalovým dešťům několikrát přerušit, to byl i případ zásahu ve Starých Křečanech," doplnil Rudolf s tím, že na velké části zásahu se podílely jednotky dobrovolných hasičů.

Na Děčínsku byla nejvážnější situace zřejmě ve Hřensku, kde na čtvrtkilometrovém úseku silnice do Děčína spadlo sedm korun stromů.
V Děčíně hasiči zasahovali v Nedbalově ulici, kde spadla asi desetimetrová větev na holubník na jednom z děčínských sídlišť. „Kvůli výpadku elektřiny jsme museli přímo v Děčíně vyprošťovat  ženu, která po vypadnutí proudu uvázla ve výtahu," řekl Rudolf.

Kromě hasičů měli ve středu napilno také energetici. Ti museli kvůli popadaným větvím a stromům řešit devět poruch. Ale až na jednu výjimku se podařilo téměř okamžitě dodávky elektřiny zajistit.

Kvůli silné bouřce nejezdily vlaky mezi Děčínem a Drážďanami. Podle informací Českých drah vypadlo na německé části trati napájení zabezpečovacího zařízení a poškodilo se trakční vedení. Zpožděné byly noční lůžkové vlaky ze směru od Německa, z Berlína jedoucí vlak EN 45 asi o 150 minut a EN 459 ze švýcarského Curychu asi o 100 minut.