S touto investicí totiž schválený rozpočet města pro rok 2017 nepočítá. Katastrofální stav bazénu objevila až na začátku letošního ledna zastupitelka Bronislava Nedvědová, která v současné době stojí v čele sportovišť jako ředitelka.

BÍDNÝ STAV  vykazuje rumburský bazén. Vypadá to, že tady neprobíhala v posledních letech žádná údržba. Zdroj: Bronislava Nedvědová „Všechno jsem si hned na začátku zdokumentovala a také jsem do bazénu povolala hygienu. Nyní čekáme na výsledek. Podle mě bude potřeba udělat v bazénu odstávku na tři až čtyři měsíce a vše opravit. Investici odhaduji na čtyři miliony korun," říká Nedvědová, která v čele rumburských sportovišť stála v minulosti 25 let.
Na špatný stav upozornil také místostarosta města Alois Kittl.

„Nechutně vyhlížející rezavějící části bazénu jsou i nebezpečné, zejména ty, s kterými se návštěvníci holým tělem běžně dostávají do přímého kontaktu. Můžeme být rádi, že si dosud například žádné z dětí neroztrhlo ruku o bobtnající a zpuchřelá zrezivělá madla pod startovacími bloky," popisuje Alois Kittl, který doufá, že hygiena bazén pro veřejnost neuzavře. Je přitom zvláštní, že tak neučinila již v minulosti – současný katastrofální stav nemohl vzniknout během posledních měsíců.

Podle Kittla minulé vedení sportovišť neřešilo běžnou údržbu bazénu – proto je stav tak alarmující. Podle Nedvědové je navíc neuvěřitelné, že vedení města na tak špatný stav nikdo neupozornil, zejména návštěvníci bazénu.

BÍDNÝ STAV  vykazuje rumburský bazén. Vypadá to, že tady neprobíhala v posledních letech žádná údržba. Zdroj: Bronislava Nedvědová Sportoviště a kulturu řídil v Rumburku několik let Miloslav Kucer. Ten byl nakonec ze své pozice ředitele městské příspěvkové organizace loni odvolán a město jednu příspěvkovou organizaci rozdělilo na dvě tak, jak tomu bylo v minulosti – kultura a sport jsou nyní odděleny. V čele sportovišť stanul od ledna Tomáš Honsů, ten ale po několika dnech doručil vedení města rezignaci.

„Odešel z osobních důvodů," říká Nedvědová, která po něm vedení sportovišť převzala jen na nezbytně nutnou dobu. Již na začátku ledna novému řediteli chodila vypomáhat.

„Ředitelku už dělat nechci, už běží výběrové řízení na nového ředitele," uzavírá Bronislava Nedvědová.

Rozpočet Rumburku 2017Zastupitelé schválili rozpočet města na rok 2017 s obratem 245,6 milionu korun. S plánovanými příjmy 222 milionů korun vzhledem k plánovaným investicím počítá město se schodkem ve výši 23,6 milionů korun. Ten bude krýt převážně investičním úvěrem ve výši 25 milionů korun za současného úplného doplacení všech úvěrů z předchozích let.