Nyní se chystají se na cestu do Latinské Ameriky.

První etapu své cesty tak mají oba cestovatelé za sebou. Minulý týden ve čtvrtek 
v podvečer totiž dorazili na Střelkový mys v Jihoafrické republice, tedy na nejjižnější bod černého kontinentu.

„Míříme do Cape Town 
a jestli to dopadne a dohodneme se na ceně, tak příští týden už nakládáme OKI na cestu do Buenos Aires," napsali o víkendu cestovatelé na svém webu.

V Kapském městě je čekalo jedno velké překvapení. Potkali zde totiž rodinu, se kterou se seznámili o několik týdnů dříve v Namibii.

„Jeden z přátel byl naší cestou nadšený a ptá se: „Neznáte Voetspore?". „Jasně známe, potkali jsme je na rovníku", odpovím jako že nic. Tady to jsou největší celebrity, co se týká cestování, něco jako 
u nás Dan Přibáň, jen oni to jedou s trošku jiným rozpočtem," popisuje další zážitky Bezděk. Jejich expedice by se dokonce měla dostat i do jednoho z místních televizních pořadů.

Před cestou na nejjižnější africký cíp si cestovatelé ještě odskočili do Lesotha, které je ze všech stran obklopené Jihoafrickou republikou. V tomto malém jihoafrickém království se cestovatelé jakoby vrátili v čase. Nefungovaly zde totiž telefony, ani nebyl přístup na internet.

V nejbližších dnech čeká Ladislava Bezděka a Kateřinu Dvořákovou zajištění dopravy do Latinské Ameriky. Tam se přeplaví spolu s autem lodí. Musí tak najít nejbližší a nejlevnější loď, která je schopna přepravovat i takový náklad, jako jsou osobní auta. Při posledním vylodění přitom uvízly v přístavu na několik dní. V zemích mimo Evropu je totiž poměrně problematické vyřizování všech potřebných dokumentů nejen pro cestovatele, ale i pro samotné auto.

Cestovatelé z Krásné Lípy mají za sebou během pěti měsíců téměř 22 tisíc kilometrů 
a šestnáct zemí. Mimo domov strávili také první Vánoce. Ty je zastihly v Botswaně. Ale ani v samém srdci Afriky nesměl na svátečním stole chybět bramborový salát s rybou.

O týden později již slavili příchod nového roku v Namibii v Národním parku Etosha. Nový rok uvítali hned nadvakrát, nejprve podle místního času a o hodinu později také podle času v České republice. Právě na Nový rok je čekalo překvapení: Jejich oranžová oktávka se ocitla doslova 
v obležení zvědavců, kteří si přišli prohlédnout neobvyklé auto.

O cestě kolem světa… Ladislav Bezděk s Kateřinou Dvořákovou vyrazili na svou cestu kolem světa oranžovou oktávkou na začátku září 2014 z Krásné Lípy. Postupně chtějí projet všech pět kontinentů, na kterých plánují navštívit na šest desítek zemí. Domů by se pak měli vrátit přibližně po dvou letech.
Doposud projeli Evropou přes Balkán do Turecka, z Egypta pak pokračovali přes Súdán a další země dál na jih Afriky. Z Jihoafrické republiky se v nejbližší době přeplaví do Jižní Ameriky, následovat bude cesta do Střední a Severní Ameriky, odkud znovu poplují, tentokrát do Austrálie. Zpět domů by se měli vrátit přes Rusko, Ukrajinu a Slovensko.