Honička začala po sobotním poledni, kdy policie kontrolovala auta u Krásné Lípy. Jedno z nich ale nezastavilo a začalo ujíždět.

„Ujíždějící posádku auta nezastavil ani varovný výstřel do vzduchu," uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová.

Prchající řidič se vydal přes Studánku na Rumburk a směřoval k hranici. „Jedno policejní auto jej stíhalo, jedno jelo od Rumburku, další přijížděla od Varnsdorfu. To musel být naprostý šílenec," popisuje rumburský místostarosta Alois Kittl pronásledování, které viděl na odstavném parkovišti v místě bývalého hraničního přechodu v Horním Jindřichově. Odtud pak měl pokračovat k novému hraničnímu přechodu ve směru na Neugersdorf.

Mohlo by vás zajímat: Psychicky narušený člověk poškodil auta ve Varnsdorfu

Policisté se tak již připravovali na to, že jej budou pronásledovat i v sousedním Sasku, kde by se k nim připojili místní policisté. To ale nakonec nebylo nutné, dopadli jej totiž ještě na českém území.

Podle informací byl řidič pod vlivem drog a po zadržení skončil v policejní cele. Bohatou trestní minulost má mít za sebou také spolujezdec z prchající fabie.

„Nyní zjišťujeme možné protiprávní jednání dvou zadržených mužů," dodává Alena Bartošová.

Mnohem delší pronásledování zažili policisté před více než dvěma lety. V prosinci 2014 začali pronásledovat auto na hraničním přechodu ve Šluknově. Spolu s českými policisty prchající ukradenou dodávku pronásledovali i jejich němečtí kolegové. Pronásledování skončilo po 110 kilometrech u Velvar ve středních Čechách.

Přečtěte si zde: Co týden dal: Sňatkový podvodník, neproplacený zásah letecké záchranky