Incident se odehrál v bytě 
v devátém patře. Muž nejprve zaklepal na dveře bytu, kde 
v tu dobu popíjelo alkohol několik lidí. Otevřela mu mladá žena. Muž se s ní dostal do sporu. Nejprve slovního, poté ji zřejmě fyzicky napadl. Ženě v tom okamžiku ale vyrazil na pomoc její pes, fenka vlčáka jménem Dáda. Dopadla ale špatně – muž totiž vytáhl nůž 
a psa bodl. Poté utekl.

„Jednoho muže jsme zadrželi přímo v paneláku, ale to nebyl on. Pachatel utekl," řekl na místě jeden ze strážníků děčínské městské policie.
K napadené ženě museli přijet záchranáři. Trpí totiž astmatem a mívá záchvaty. Kromě toho utrpěla šok. Podle svědků byla také opilá.
Pro fenku si vzápětí přijela pracovnice z útulku.

„Bodl ji pod lopatku," popsala pracovnice a fenku odvezla k veterináři.

„Ztratila hodně krve, v kuchyni jsme měli obrovskou kaluž," řekla matka napadené ženy, která v době incidentu byla v bytě také.

Podle některých lidí, žijících v tomto paneláku, je tato rodina dlouhodobě problémová. Nájemníci z okolních bytů si na ně dost často stěžují. Prý tu pořádají mejdany začínající v jednu hodinu odpoledne a trvající až dlouho do noci.

Matka napadené ženy se sem údajně přistěhovala teprve nedávno.

„Toho psa nezvládá. Moje dcera z něj má strach, protože chodí na volno," řekl jeden z obyvatel paneláku.

Napadená žena se s námi bavit nechtěla.

„Běžte pryč, nic vám neřeknu!" křičela hystericky na celou ulici „Mami, ani ty jim nic neříkej," rozkázala také své mámě, která se snažila popsat, co přesně se v bytě odehrálo. Na otázku, zda muže, který napadl nejdříve ji a potom jejího psa, nicméně žena odpověděla, že ho zná.  Jeho jméno a popis už ale nepřidala.

Případ si od strážníků převzala státní policie.

„Zatím to šetříme jako přestupek proti majetku. Ten pán sem nepřišel s úmyslem ženu poškodit. Stále ale probíhá vytěžování, bližší informace k tomu proto zatím nemám," uvedla ve čtvrtek odpoledne děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.