Krajský státní zástupce Jan Jakovec Deníku potvrdil, že policisté zadrželi šest osob v souvislosti s jejich činností v ROP Severozápad. „Jde o současné, ale také o bývalé zaměstnance," uvedl Jakovec.

Vedení Ústeckého kraje se o zatýkání prý dozvědělo pouze z médií, nikdo nebyl informován oficiální cestou. "Na naši žádost o informace sdělil mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták, že více informací sdělí v odpoledních hodinách," uvedla mluvčí krajského úřadu Magdalena Hanáčková.

Mezi zatčenými je i ředitel regionální rady Paval Markvart. Jeho předchůdce Petr Kušnierz byl již v souvislosti s uplácením kolem evropských dotací nepravomocně odsouzený. „Pan ředitel měl být dnes na služební cestě, ale podle našich informací byl zatčen policií," řekl mluvčí úřadu regionální rady Vojtěch Krump.

V operačním programu Severozápad je pro Ústecký a Karlovarský kraj k dispozici přes 18 miliard korun. Kvůli podezření z netransparentnosti a kauzám je vyplácení programu již několik měsíců pozastavené. Policie prošetřuje řadu podezření.

Připravujeme podrobnosti. Více si můžete přečíst ve středečním Deníku!