„Potřebovali Tomáše zlikvidovat, ale to se jim nepodařilo,“ vypovídal u soudu otec napadeného muže. Ten se svými zraněními skončil v ústecké Masarykově nemocnici na chirurgické jednotce intenzivní péče. V péči lékařů byl více než šest týdnů.
 

BRALI TO JAKO PRÁCI

„Obvinění jednali úmyslně, způsobili těžkou újmu na zdraví a zločin spáchali ze zavrženíhodné pohnutky,“ zdůraznila státní zástupkyně Lenka Letáčková.
 
Podle obžaloby si Martin Malý v září 2016 přes Vlastimila Soukupa objednal zmlácení muže, který žil s jeho bývalou přítelkyní. Soukup se v Rumburku sešel s Tomášem Robelem a zadal mu „práci“. Robel ještě oslovil v ústeckých Neštěmicích Radka Volka a Martina Zajíčka. Souhlasili. Zajíček řídil auto, když loni 14. září odjeli do blízkosti obce Rybniště na Děčínsku „práci“ vykonat.
 
Robel a Volek se vydali na místní cyklostezku k bagru, kde muže napadli. Přepadený stačil srazit lžící bagru Robela, jenže Volek mu mezitím kovovou tyčí rozbil dvě skla u kabiny bagru. Muž od stroje utekl, ale Robel ho doběhl a se slovy „teď se posereš" ho začal mlátit, především do hlavy. Připojil se i Volek.

Nikolas Bady u Okresního soudu v Ústí nad Labem.
Násilník Bady míří znovu do vězení. Za loupeže s nožem v ruce si odsedí tři roky

Podle státní zástupkyně Robel dostal od Malého za brutální útok 50 až 70 tisíc korun. Z této částky dal Volkovi 25 tisíc a Zajíčkovi 10 tisíc. Kromě toho měl Volek družce napadeného muže v listopadu 2016 v Krásné Lípě vyhrožovat. Měla se vrátit k Malému, který je prý pro ni dobrá partie. Tím se Volek podle spisu 1dopustil vydírání.
 
„Malý, Zajíček a Soukup nevypovídali. Vypovídal Robel a Volek odkázal na přípravné řízení, kde vše pravdivě popsal,“ uvedl předseda trestního senátu Jan Michánek.
 
Státní zástupkyně dodala, že Volek ochotně hovořil, aby dosáhl statutu spolupracujícího obviněného. To se však nestalo. Proces pokračuje v dalších dnech výslechy svědků.

Mladiství vrazi, kteří ukopali bezdomovce.
Ukopali bezdomovce. Nebýt mladiství, mohli vrazi dostat doživotí