V Zadní Telnici na Ústecku uzavřeli provozovatelé tři sjezdovky, i tak ale mají lyžaři k dispozici přes tři kilometry tratí. V provozu je kromě vleků také lanovka. Na svazích leží do 40 centimetrů sněhu.

Necelé dva kilometry sjezdovek nabízí Klíny na Mostecku. Jezdí se za ceny vedlejší sezony. "Na sjezdovkách leží 20 až 40 centimetrů sněhu. Sněhové podmínky jsou stále ucházející," informují provozovatelé.

KARNEVAL BUDE UŽ NYNÍ

Tři sjezdovky, na kterých je až 65 centimetrů sněhu, nabízí Alšovka na Chomutovsku. Provozovatelé změnili termín karnevalu na sněhu. Původně se měl uskutečnit na konci března, bude ale už v sobotu.

"Sněhu na sjezdovkách máme zatím dostatek, ale jarní počasí je znát. Proto jsme se rozhodli přeložit termín karnevalu. Věříme, že i přes tento termínový manévr bude účast slušná. Rádi bychom uspořádali důstojné ukončení pěkné zimní sezóny, takže chceme ještě karneval opravdu na sněhu," informují provozovatelé Alšovky.

Lyžuje se zatím i v Horním Podluží na Děčínsku. Areál v Lužických horách ale bude v provozu zřejmě naposledy.

Naopak uzavřený zůstává Bouřňák na Teplicku. Nelyžuje se ani v menších areálech, například na Komáří Vížce nebo v Malečově na Ústecku.

Už minimální možnosti mají v Ústeckém kraji běžkaři. Většina sněhu na hřebenech Krušných hor už odtála. V okolí Dlouhé louky na Mostecku nebo Adolfova na Ústecku jsou tratě neupravené, místy na nich není sníh.