K nešťastné události došlo 29. dubna krátce po poledni ve Vysoké Peci u Jirkova. Jeden z návštěvníků tradiční technopárty Czarotek, na kterou se sjíždějí technaři z celé republiky, ale i Evropy, byl nalezen mrtev.

„Dnes (29. dubna) po dvanácté hodině nám bylo oznámeno záchrannou službou úmrtí muže ve Vysoké Peci na Chomutovsku. Nic zatím nenasvědčuje cizímu zavinění, událost budeme dále šetřit. Příčinu úmrtí by měla objasnit nařízená pitva," potvrdila informace Deníku Alena Bartošová, tisková mluvčí Policie ČR.

Probudit už ho nemohli

Policie zatím nechce komentovat, kde přesně k události došlo a spojovat ji s technoparty. Na místě ale dál vyšetřovala. Podle svědků, se kterými Deník mluvil, mladého muže našli další návštěvníci Czaroteku zhruba sto metrů od aparatur a technoscén. Tedy v areálu Czaroteku. „Našli ho v místech, kde se přespává. Stage jsou tak sto metrů odtamtud. Chtěli ho prý probudit, nejdříve si prý mysleli, že jen spal. Bohužel už byl ale mrtvý. Pak sem přijela spousta policistů," řekl Deníku muž, který byl v době nešťastné události na technoparty přítomen.

Ilustrační foto
Čáry máry Czarotek! Ve Vysoké Peci duní technopárty

Alkohol a drogy? Zatím jen spekulace

Mezi lidmi na akci začalo ihned kolovat několik verzí, jak ke smrti došlo. Jednou ze spekulací je, že mladík přehnal kombinaci drog a alkoholu. Podle další se mohl udusit vlastními zvratky. Policie nechce prozatím příčinu smrti komentovat, odkazuje na pitvu, která se teprve bude konat, a která by měla vše objasnit.

Czarotek, který každoročně láká nejen tuzemské technaře, ale i vyznavače této hudby z celé Evropy, letos dorazily návštěvníci z Německa, Polska, Slovenska nebo Francie, dál probíhá. Techno se má z obřích aparatur ozývat až do neděle do odpoledních hodin. „Technoparty dál běží," uvedl jeden z návštěvníků. Očekávány jsou důkladné policejní kontroly při odjezdu účastníků akce.