VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Šéfkuchařka Lucie Tomášková: Na Ústecku už lidé žijí zdravěji

Teplice - Na konci loňského roku byla absolventka Kushi institutu v Amsterdamu nominována v anketě Osobnost roku Ústeckého kraje 2012.

14.1.2013
SDÍLEJ:

Lucie Tomášková ukazuje své poklady ve skladu potravin v restauraci Zahrada v Teplicích.Foto: Zlata Jílková

Je nominovaná v anketě Osobnost roku Ústeckého kraje 2012 za zásluhy v oblasti osvěty zdravé výživy na Ústecku. Vystudovala Kushi institut v Amsterdamu u světové uznávané celebrity v oblasti zdravého životního stylu Adelberta Nelissena. Pořádá kurzy vaření, slavnostní večeře, jezdí vařit po celé České republice obyčejným smrtelníkům i celebritám. Je na roztrhání. Šéfkuchařka teplické restaurace Zahrada Lucie Tomášková.

Natáčení Dva v jednom městě

V těchto dnech natáčí Lucie Tomášková pořad Dva v jednom městě pro ústeckou internetovou televizi. „Větší legraci jsem nezažila. Natáčení bylo skvělé. Společně s moderátory Markem Leštinou a Kamilem Bílským jsme se opravdu nasmáli," říká Lucie Tomášková a dodává, že celá reportáž je postavena jako procházka restaurací Zahrada.

„Diváci se dozvědí, z jakých surovin vaříme, co si u nás můžou dát a že makrobiotika a zdravá strava nejsou cizí slova. Když už si i Marek s Kamilem pochutnali," směje se Lucie Tomášková.

Už jen nominace je pro mne výhra

Lucie Tomášková byla s koncem minulého roku také nominována v anketě Osobnost roku Ústeckého kraje 2012. „Byla jsem velmi překvapená, že mě čtenáři daného periodika nominovali. Jsem moc ráda, že jsou lidé, kteří chtějí žít zdravě, záleží jim na tom, co dělají a jedí, a dokážou ocenit i ty, kteří jim to umožňují. Už tohle je pro mne velké vítězství," usmívá se Lucie Tomášková.

Začátek nového roku pro ni připravil řadu výzev.

„V nejbližší době začínám natáčet první ze 4 DVD mých receptů s reportážemi od našich dodavatelů zeleniny a surovin, které používáme v makrobio kuchyni, výrobců tofu, tempehu, ekologických mycích prostředků a dalších zajímavých lidí, které jsem za dobu fungování Zahrady potkala."

Nové suroviny do jídelen

Na podzim by měla mentorovat projekt, který má za cíl zavést nové suroviny do provozů jídelen i restaurací.

„Budeme školit kuchaře, aby mohli připravovat nová zajímavá jídla zaměřená na odlehčení jídelníčku, bezlepkovou dietu, bezmasou kuchyni," vysvětlila teplická šéfkuchařka.

Čeká ji pracovní léto v Anglii

Na jaře v Olomouci chystá kompletní recepty občerstvení pro bio obchůdek s kavárnou Organica. V létě bude učit vařit na mezinárodním setkání One Word v Anglii, kam ji pozvali jako učitele makrobiotické moderní kuchyně. Pak má také na programu kurzy vaření a přednášky v Teplicích. „Také jednám s konkrétními lázeňskými zařízeními a wellness centry o kurzech vaření a přednáškách, připravuji kurzy vaření pro veřejnost. Pravidelně například maminky učím vařit zdravá jídla pro jejich ratolesti. Připravujeme zdravé svačiny, rychlé obědy a večeře," popisuje Tomášková.

Muži, kterým záleží na tom, co jedí

Dělá jí radost, že na Ústecku je čím dál více lidí, kteří se začali zajímat o zdravý životní styl a sami o sebe. „Do Zahrady chodily nejvíce ženy. Přeci jen, ženy mají starání se v povaze. V poslední době ale přichází i čím dál více mužů, kterým záleží na tom, co jedí a kde. Jsem moc ráda, že tomu tak je," končí své vyprávění Lucie Tomášková a běží připravovat rýžový pudink, po kterém se v restauraci jen zaprášilo.

Zpracovala Zlata Jílková

Autor: Redakce

14.1.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

VARNSDORF opět prohrál, tentokráte 1:4 ve Vlašimi.
9

Varnsdorfská bolest se projevila i ve Vlašimi

Instalace zvonu v Markvarticích.
14

FOTO: Na kostel v Markvarticích se po půlroce vrátil zvon

Jak reklamovat koupený dům či byt

Koupili jste si vysněný byt nebo dům a máte pocit, že je dokonalý? Prvotní nadšení z dobré koupě mohou však zanedlouho vystřídat starosti s vadami, které se projeví až po čase. Víte, jaká práva v takovém případě máte? A jak nejlépe postupovat, abyste o ně nepřišli?

OBRAZEM: Na slavnostech v Rumburku vystoupil i Maxa nebo Holanová

Rumburk – Tradičními rumburskými slavnostmi ožilo v sobotu Lužické náměstí v Rumburku.

FOTO/ANKETA: Právě jsme se narodili!

Děčínsko - I tento týden probíhá anketa Děčínského deníku O nejroztomilejší miminko týdne. Hlasovat můžete do pátku do 12:00 hodin, a to každou půlhodinu. Výsledky se dozvíte vždy v sobotu ráno, kdy na našich webových stránkách naleznete nová miminka i anketu.

Lidé už mladému chovateli z Předlic zabili desítky zvířat

Předlice – Pomáhá zraněným a opuštěným zvířatům, jeho minizoo v předlické Kolonii navštěvují děti z mateřinek a nadšeně poslouchají povídání o životě čtvernožců. Se svou největší bolestí se však osmnáctiletý chovatel Adam Matouš svěří jen jejich učitelce. Jeho zvířata totiž někdo zabíjí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení