Praskání ohně překvapilo v noci ze čtvrtka na pátek obyvatele jednoho z bytových domů 
v České Kamenici. Nechybělo mnoho a požár mohl skončit tragicky. Jedné z obyvatelek domu se ale včas podařilo vyburcovat sousedy a ti utekli před dům.

Neobvyklé zvuky probudily jednu z obyvatelek domu 
v Jateční ulici v České Kamenici krátce před půl druhou. Šla se proto podívat na půdu, odkud slyšela praskání. Když ale otevřela dveře, překvapily ji plameny.

Okamžitě zabouchla dveře na půdu, vzala své dítě a utíkala na dvůr. Cestou ale ještě stihla vzbudit své sousedy. Stihla také ještě zalarmovat hasiče.

O tom, že se jednalo o poměrně rozsáhlý požár, svědčí nasazení hasičů. Ti vyslali do České Kamenice pět jednotek 
z Děčínska a dvě jednotky ze sousedního Libereckého kraje. V domě totiž žije poměrně dost lidí.

„V domě bylo pět dospělých a tři děti. Jedno z dětí se nadýchalo kouře a bylo i s matkou odvezeno do nemocnice," uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Zranění tříletého dítěte ale nebylo vážné, ještě před pátečním polednem bylo propuštěno z nemocnice.

S ohněm bojovali hasiči za pomoci žebříků a dýchací techniky několik hodin, zlikvidovat se jej podařilo až po páté hodině ranní. Požár totiž zasáhl celou půdu domu a postupně prostupoval plechovou střechou.

„Výše škody se vyšplhala do několika set tisíc korun. Podle předběžných zjištění mohla za požár technická závada elektroinstalace na půdě," uvedl po obhlídce místa požáru vyšetřovatel hasičů Miroslav Svoboda.