„Závodníci se poprali s proudem řeky Labe, poté je čekala cyklistická část včetně přebrodění řeky Ploučnice. Závěrečný pětikilometrový běh byl za teplého počasí důkladnou prověrkou pevné vůle triatlonistů," přiznal Marek Peterka z pořádajícího Triade Děčín.

Celkovými vítězi se ve svých kategoriích stali Mariana Sopoušková (Autor Xterra team) a Tomáš Kolařík (Cyklorenova Cvikov).
V ostré konkurenci se neztratili borci z Triade Děčín. V absolutním pořadí skončil na třetím místě Petr Rouček. V kategorii 40 – 49 let dokonce vyhrál Marek Peterka, hned za ním doběhl do cíle Pavel Rouček. Jitka Jirušová obsadila ve své kategorii krásné třetí místo, stejně jako Vladimír Pešek.

Do závodu odstartovalo 
nakonec rekordních 56 dětí 
ve věku od 2 do 15 let. Rozděleny byly do 5 kategorií. „Dětský závod měl bezvadnou atmosféru, ke které přispělo
příjemné počasí a děti závodily ze všech svých sil. Poté, 
co absolvovaly svou trať v rozložení plavání – cyklistika – běh, čekalo na každého z nich občerstvení a diplom. Pro ty nejlepší byly připraveny i věcné ceny a vyhlášení na stupních vítězů," pokračoval Peterka.

„Poděkování patří všem, kteří tento závod pomáhali organizovat, a to především ředitelům obou závodů Ivanu Parlesákovi a Jaroslavu Hauzírkovi, členům oddílu Triade a všem dobrovolníkům za velkou sportovní i organizační úroveň a také rodičům, kteří přivedli své děti na sportovní akci. Děkujeme našim partnerům, a to společnostem Vesta realitní kancelář, Bonduelle, Stavby Jožák, AutoCont, Audo Viktoria, Jotto, Rock Empire, Kovo Děčín, Interkov, ČEZ, Bohemia Cargo, Panflex, Granette a dalším za podporu," dodal Peterka.

Jednalo se o další letošní akci pořádanou Triade Děčín. Následovat bude Gastonův memoriál (22. srpna) a v září duatlon pro mládež. Triade Děčín je jedním z největších pořadatelů závodů v Děčíně. Zároveň tento klub věnuje po všech akcích finanční částku na handicapované děti, celkem za své trvání to je téměř 200 000 Kč.

Vítězové dětských závodů

Děti 4 – 6 let – Amálie Hašková a František Musil, dívky a chlapci 7 – 8let – Lenka Hoskovská a Marek Peterka, dívky a chlapci 9 – 10 let – Eliška Zítková a Lukáš Kreutzer, dívky a chlapci 11 – 12 let – Sára Stašková a Jiří Tuž, dívky a chlapci 13 – 14 let – Barbora Tužová a Milan Mileret.