„Skoro všechna děvčata budou moci nastupovat v poháru i další rok. V posledním osmém turnaji prokázala lepšící se formu a skončili se dvěma porážkami na čtvrtém místě. To je opravdu vynikající počin," pochvaloval si trenér Josef Herclík.

Děčínské volejbalistky začaly porážkou 0:2 od Plzně. V prvním setu měly přílišný respekt, ve druhém chybělo štěstí. Následovaly Klatovy, které Spartak po jasném průběhu porazil 2:0. Souboj s pražským Olympem byl hodně vyrovnaný, na konci se po výhře 2:0 radovaly domácí hráčky. Proti Orionu Praha vyhrál sice Děčín 2:1, zbytečně však ztratil jeden bod. To samé se opakovalo proti Žatci – opět vítězství 2:1, ale opět zbytečná bodová ztráta.

Druhý den už na Děčín čekaly jen dva zápasy, ovšem proti kvalitním soupeřům. Nejprve po velmi dobrém výkonu porazil Teplice 2:0. A na závěr bitva se Sokolovem. Ten vyhrál turnaj v Děčíně a navíc opanoval celý Pohár nadějí. Spartak sehrál s kvalitním sokem vyrovnaný boj, porážka 0:2 byla zapříčiněna větší zkušeností Sokolova.

Celkově tak děčínské volejbalistky skončily na pátém místě. Zvítězil Sokolov, před Plzní, Teplicemi a Olympem Praha. „Výsledky na posledním turnaji jsou pro holky vlastně vítězstvím samých nad sebou. Celkově se na palubovce ukázalo hned čtrnáct hráček," dodal Herclík.

Děčínský volejbal, který má oproti jiným celkům velmi skromné podmínky, se tak opět v těžké konkurenci neztratil.