I když Blanka Plocarová na trati 100 metrů ze svého rozběhu s časem 12.94 nepostoupila, po startu na třineckém atletickém stadionu u ní převládaly pozitivní pocity. „Díky menším zdravotním komplikacím jsem nakonec relativně spokojená," přiznala atletka, hájící barvy libereckého Slovanu.

Vaše první pocity po třineckém mistrovství?
Můj úplně první pocit po samotném závodě byl, že bych ráda běžela ještě jednou (smích). Ten okamžik byl tak krátký, že jsem si závod chtěla ještě zopakovat. Byla to úleva a zároveň pocit štěstí, že se mi splnil sen. Příští rok bych si účast ráda zopakovala.

Jak jste byla spokojená se svým výkonem?
Pár dní před závodem jsem nervozitu nepociťovala, naopak jsem se těšila. V blocích však na mě menší tréma padla a na startu jsem zareagovala později. Přesto jsem s časem pod třináct sekund relativně spokojená vzhledem k menším zdravotním komplikacím.

Jak těžké se bylo vůbec na český šampionát nominovat?
Závodům letos předcházela náročná příprava. S trenérem jsme se soustředili především na stometrovou trať. Dohodli jsme se, že chceme, aby mi to běhalo rychle už na začátku sezony. Vše si sedlo a těsně před Třincem jsem si v Liberci zaběhla osobní rekord, který mi dopomohl k nominaci.

Splnila jste si velký sen, může vás to nakopnout do další sezony?
Samozřejmě, že mě to nakoplo a především motivovalo k další sezoně. Budu se snažit účast zopakovat a třeba snít o nějakém lepším výsledku.

Stihla jste se vyfotit s Pavlem Maslákem…
Popovídat jsme si bohužel nestihli. Oba jsme se rozcvičovali na závod a já ho nechtěla příliš zdržovat. Takže z toho bylo jen foto.

Koho dalšího jste potkala?
Tak například Denču Rosolovou, Zuzanu Hejnovou, Jakuba Holušu a spoustu dalších. V rozběhu jsem běžela s velkým talentem, Nikolou Bendovou, což byl pro mě skvělý zážitek. Dále jsem se rozcvičovala vedle skvělé sprinterky Barbory Procházkové, která je pro mě velkým vzorem.

Jak na vás zapůsobila organizace mistrovství?
S organizací jsem byla maximálně spokojená. Taková organizace přispívá ke správné sportovní atmosféře.