„Naplnili jsme myšlenku pomoci handicapovaným sportovcům. Byla to hlavní motivace a důvod, proč jít na první pohled takto šílený podnik. I když se nejednalo o žádný extrém a mohli jsme kdykoli zakončit a nepokračovat dál, tak právě borci, kterým se snažíme usnadnit  život a oni nemají tu možnost vzdát se, nás hnali až do cíle a za to jim patří dík. Bonusem bylo potkání lidi, které jsme neznali a oni se přidali pomoc této myšlence,“ vysvětloval Marek Peterka.

„Krásné slunečné a teplé počasí, nádherná krajina Čech s brdky někdy většími jak v Himalájích. Druhý den převýšení přes 4000 metrů, vítr v zádech, krásné klidné ranní plavání, bloudění v druhém dni při maratonu a pár kilometrů navíc, super občerstvovací stanice pod vedením Marty Gablové, večerní masáže, sklenka dobré whisky a další nás provázeli po celé tři dny,“ usmíval se Peterka.

 „Poděkování patří všem, kdo podpořili naší myšlenku a tak pomohou uskutečnit plány a sny handicapovaných sportovců. Povedlo se nám vybrat částku hodně převyšující sto tisíc, za které bylo a bude nakoupeno sportovní vybavení. Speciální poděkování patří realizačnímu týmu včele s Martou Gablovou, který se staral po celou dobu o veškeré potřeby triatlonistů,“ dodal Peterka.

Projekt pokračuje i nadále a stále máte možnost ho podpořit a nebo se aktivně zúčastnit další rok. Informace na http://www.ironpeople.cz