Ovšem všechny obavy byly po vítězství 5:0 zahnány. Hráčky SKST Děčín i podruhé porazily v derby ústeckého rivala a zaslouženě postoupily do I. ligy!

„Je pravda, že odveta nakonec byla snazší, než první zápasy v Ústí. Pomohlo nám, že jsme vyhrály první dva zápasy. Soupeřkám se pak hrálo těžce," pochvalovala si děčínská stolní tenistka Eva Nováková.

Ta vyhrála oba své zápasy shodně 3:2. Další dva body přidala Tereza Svatoňová, poslední bod pak získala Jana Schneiderová. Za hodinu tak bylo hotovo, další zápasy se už hrát nemusely. „Je pravda, že Irena Munková z Ústí nebyla fit. Zdálo se mi, že soupeřky postupně uvadaly, v posledním zápase už asi neměly motivaci," všimla si Nováková.

Děčínské stolní tenistky tak ve finále play-off druholigové soutěže dohromady vyhrály deset zápasů, Ústí povolily pouze jeden. „Myslím si, že jsme to více chtěly. Také máme zřejmě lepší partu. V obou zápasech nám pomohli diváci," pochvalovala si Nováková.

Děčín tak postoupil do první ligy. A chtěl by posílit. „Určitě, přeci jen už to je kvalitnější soutěž. Otázkou je, zda někoho seženeme. Třeba Tereza Svatoňová půjde na vysokou. Rozhodně chceme první ligu udržet, to bude náš prvořadý cíl," dodala děčínská stolní tenistka.

SKST Děčín – SKP Sever Ústí n. L. 5:0

Body: E. Nováková 2, Svatoňová 2, J. Schneiderová 2. Sady: 15:6. Míčky: 228:179. Konečný stav série: 2:0.