„Na to, že let trval nějakých třináct hodin, utekla cesta docela dobře. I přesun z letiště do vesnice byl naprosto v pohodě," prozradila sympatická sportovkyně exkluzivně Děčínskému deníku. Naši čtenáři se můžou těšit na pravidelný „zápisník" Anežky Drahotové z Ria, který jsme pro vás připravili.

Anežka Drahotová zažívá poprvé v životě atmosféru Letních olympijských her. Česká chodkyně, která je „žolíkem" naší výpravy v Brazílii přiletěla do Ria v úterý okolo 13.00 našeho času.

První setkání se slavnou sportovní tváří na sebe nenechalo dlouho čekat. „Hned u vstupu do vesnice kolem mě projel cyklista Mark Cavendish, což byl pro mě hned z kraje hezký zážitek," zářila Drahotová.

A jaké byly další kroky jednadvacetileté reprezentantky v chůzi? „Po tom, co jsem se ubytovala, jsme vyrazili na trénink. Dneska „jen" tady ve vesnici. A protože to bylo přes deset kilometrů, tak jsme si ji dobře prohlédli. Hrozně super je to, že hned u našeho domu máme bazén, kde jsem se protáhla a zchladila nohy. Odpoledne už je ve znamení kávy a odpočinku," dodala Anežka Drahotová s úsměvem.

Do akce půjde sympatická Anežka 19. srpna.