„Je to velmi příjemný šok. Adéla společně s Barborou Galádovou z pražské Sparty měla především sbírat zkušenosti. Nominaci na závod deblkajaků dostaly v podstatě za odměnu za své výkony na domácích závodech, kde se ukazovaly jako velké naděje do budoucích sezon. A za svěřenou důvěru se odvděčily zcela nečekanou bronzovou medailí. Naprosto zkušeně a profesionálně se vyrovnaly s měnícími se podmínkami, od rozjížděk zajížděly až neuvěřitelné časy a v málokdy vídaném crazy finále, kde dokonce dvě lodě soupeřek skončily ve složitém větrném počasí nedobrovolnou koupelí, si s přehledem dojely pro první velkou medaili," pochvaloval si trenér Tomáš Charvát.

V úmorném vedru se asi více čekalo od Kateřiny Zárubové, která bojovala ve čtyřkajaku. „Po pokažené rozjížďce děvčata příkladně zabojovala v semifinále a výrazně lepším výkonem si zajistila s přehledem finálovou účast. Bohužel určitá nevyrovnanost výkonů, která se ukazovala již v tréninku, poznamenala i velmi vyrovnaný finálový závod. Konečné sedmé místo bylo i přes těsný odstup na nejlepší soupeřky spíše lehkým zklamáním," přiznal Charvát.

Svými výkony ze Srbska si obě děčínská děvčata zajistila účast na největší letošní multisportovní akci pro závodníky dorosteneckého věku. Jde o Olympijský festival EYOF, který se uskuteční na konci července v maďarském Gyoru. Český olympijský tým, v němž se sejde kolem stovky mladých nadějí z různých sportů doplní také Jakub Kučera pro mužské kajakářské discipliny a Tomáš Charvát na pozici trenéra. „Kristýna Havlová zůstala na kanoi jako první náhradnice připravená na telefonu pro případ zdravotní indispozice jediné nominované kanoistky. Rovněž na funkcionářské pozici bude mít děčínský klub zastoupení, když si Evropská asociace vybrala zkušenou mezinárodní rozhodčí Hanu Charvátovou na pozici zástupce vrchního rozhodčího," dodal Tomáš Charvát.